Снимка: БТА
fallback

ГЕРБ разкритикуваха президента Румен Радев и служебните министри заради идеята за забрана на гласуването в чужбина и отмяната на постановлението за бежанците.

"Молим г-н Радев и министрите му да се овладеят, за да може властта да бъде предадена по демократичен път", призова бившият депутат Георг Георгиев и напомни, че БСП не е спечелила властта.

Oще по темата

Бившата правосъдна министърка Екатерина Захариева призова служебното правителство да оттегли проекта, който предвижда забрана българите в чужбина да гласуват. Докато ГЕРБ даваха брифинг по темата дойде и новината, че кабинетът се отказва от промяната.

Мотивите, с които ГЕРБ поиска оттегляне на текстовете, бяха, че с тях се засягат правата на милиони български граждани.

"Недопустимо е подобни промени да бъдат правени от служебен кабинет, исторически дори и от редовно правителство, а от Народното събрание. Вместо да приобщаваме българските граждани , ние ги лишаваме от права", каза Захариева, цитирана от БТА.

Георг Георгиев пък попита чий е проектът и кой го е написал. Той беше категоричен, че от ГЕРБ няма да позволят подобна намеса в изборното законодателство.

Захариева обясни, че с Обединените патриоти търсят съгласие за въвеждането на пълен мажоритарен вот след проведения референдум. В коалиционното споразумение щяло да бъдат ясно разписани ангажиментите във всички политики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Гурбетчия

преди 7 години

Предпочитам да не гласувам,отколкото да опъвам каиша.Така,че гласувайте си.

75

Анонимен

преди 7 години

До Избягалкато искаш да гласуваш ще дойдеш в България да опъваш каиша.

74

Само изчакайте

преди 7 години

Като се върнат ДОБРИТЕ от ГЕРБ ще видите какво ставаи как се кадрува...........

fallback