fallback

Представителят на ГЕРБ Александър Ненков и колегата му от БСП Манол Генов коментираха напрежението с Турция в студиото на "България сутрин". Те застанаха единодушно зад мнението, че несъмнено има вмешателство във вътрешнополитическия ни живот от страна на южната ни съседка.

"Трябва да има затягане на границите - турската и гръцката. Намеса от страна на Турция безспорно има. България трябва да има добросъседски отношения, но това не трябва да означава, че сме слаби и няма да се защитим от чужда намеса", обясни Ненков.

Неговият събеседник от БСП добави, че службите за сигурност и държавата е трябвало да реагират много по-ясно и решително.

"Подкрепата за партия ДОСТ е едно предупреждение. Служебното правителство трябваше по-твърдо да изрази своята позиция, не само да извика посланика на Турция. Службите трябваше много по-категорично да реагират", добави Генов.

Двамата коментираха и възможните коалиции, които могат да се съставят след изборите.

"Битката между лявото и дясното е битка между това държавата да преразпределя повече протекционизъм и да се опитва да централизира всичко в себе си, и десните политики, които искат да акцентират върху индивида - да бъде по-образован, по-находчив и да има повече амбиции", обясни Ненков в студиото на Bulgaria ON AIR.

Възможни коалиции от страна на ГЕРБ, според Александър Ненков, могат да се съставят с десните партии. Той категорично отхвърли евентуална коалиция с ДОСТ или ДПС.

"Всички, които подкрепят нашити политики са потенциални кандидати за коалиция. Никога не казвай никога в политиката", обясни от своя страна Генов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Анонимен

преди 7 години

Нищо не са разбрали, просто пригласят на западноевропейците като пудел на овчарките. Познайте ако бяха Холандските инциденти и дружния европески вой какви песни и нашите евроатлантици щяха да пеят

75

pagane8

преди 7 години

Сетила се Мара /и другата Мара/! Къде бяхте толкова години бе! Нали бяхте управляващи и едните и другите!

74

Анонимен

преди 7 години

ГЕРБ едва сега ли го разбраха?

fallback