Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в своя профил в социалната мрежа Facebook решението на служебния премиер Огнян Герджиков да отстрани Иван Гарелов като свой медиен съветник. Бившият премиер бе категоричен, че той не е оказвал натиск на Герджиков за решението.

"Ако аз мога да влияя на служебния премиер Герджиков да уволни Гарелов, тогава мисля да му пиша да върне всички областни управители, назначени от редовно избрано правителство, които той уволни и замени с кадри на БСП, да върне уволнения от него главен секретар на МВР, шефове на ОД на МВР, шефове на болници, всички ръководители на държавни предприятия, а президентът Румен Радев да върне Елена Йончева като прессекретар", посочи Борисов в социалната мрежа.

"С радост бих спрял тази чистка в цялата държавата", завършва мнението на лидера на ГЕРБ.

Както Dnes,bg съобщи, служебният премиер Огнян Герджиков освободи Иван Гарелов като свой медиен съветник по-рано днес. Причината е, че журналистът е нарушил правилото за неутралитет на служебното правителство в предизборната кампания, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Самият Гарелов обясни, че причина за уволнението му е днешното му телевизионно участие, в което той зае страната на Елена Йончева във войната й с Бойко Борисов. Тя избухна след като бившият премиер обяви, че държавата е плащала за интервюта на журналистката, а тя отвърна, че ще го съди.

Гарелов съобщи по-рано, че освобождаването му е станало след реакция на бившия премиер. "Тъй като Герджиков не ми каза да не казвам… Имало е реакция от бившия министър-председател към него... Пратил SMS", каза Гарелов пред "Труд".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase