Снимка: Булфото, архив
fallback

Лидерът на БСП Корнелия Нинова бе избрана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал. Вицетата на организацията са общо 32.

Oще по темата

От "Позитано" 20 обявиха, че Нинова е първата българка, която е номинирана за поста. Към момента вицепрезидент на Социалистическия интернационал е и Сергей Станишев. От 2012 г. той заема този пост по право, тъй като е лидер на Партията на европейските социалисти (ПЕС).

За престижния пост Нинова беше посочена лично от генералния секретар на организацията Луис Аяла. В гласуването участваха делегати от над 150 леви партии от цял свят.

XXV Конгрес на Социалистическия интернационал, който се провежда в Картахена, Колумбия, бе открит от колумбийския президент и носител на Нобелова награда за мир за 2016 година Хуан Мануел Сантос.

Тазгодишният конгрес на социалистите е посветен на световните конфликти и начините за преодоляването и предотвратяването им.

За нов мандат бяха преизбрани досегашните президент и генерален секретар на организацията - Георгиос Папандреу и Луис Аяла.

Социалистическият интернационал е световна организация, основана през 1951 г. и обединяваща социалистически, социал-демократически и работнически партии.

Организацията има специален статут към ООН, като сферите й на компетентност включват борбата с бедността, развитието на демокрацията, защита на човешките права.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

150

айде бе

преди 7 години

ЗАЩО Я НЯМА В СПИСЪКА???socialistinternational.org/viewArticle.cfm?ArticleID=2498

149

Анонимен

преди 7 години

Нинова натисни льотчика да отмени Наредба 208

148

За Корни

преди 7 години

Обул се Илия, пак в тия .

fallback