Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Бившият служебен премиер Стефан Софиянски заяви в "България сутрин", че няма реваншизъм в действията на кабинета "Герджиков", който продължава с ревизията на правителството на Бойко Борисов.

"Герджиков няма на кого да се реваншира. Смяната на областните управители е абсолютно правилна", посочи Софиянски, но уточни, че друг е въпросът дали е правилно те да бъдат назначавани от правителството.

Той припомни, че на петия ден служебното правителство през 1997 година е сменило всички областни управители.

"Нормално е човек да знае откъде тръгва, но се даде повече публичност от необходимото. Това е част от рутинната работа, не е нещо специално. Това го въведе Бойко Борисов, който проверява непрекъснато", каза още Софиянски и отбеляза, че той не е правил проверки на правителството на Жан Виденов.

Гостът на Bulgaria ON AIR е категоричен, че това е най-професионалният кабинет, който имаме, откакто сме влезли в Европейския съюз. Софиянски е убеден, че отделните министри са професионалисти и това трябва да ни дава базисно доверие.

"Защо правителствата на Станишев и Борисов не подадоха документи за еврозоната?", попита Софиянски и настоя, че България трябва да подготви ясна стратегия за влизане в еврозоната, както и да ускори усвояването на еврофондовете.

Той е на мнение, че политическите партии задържат номинацията на български еврокомисар, тъй като искат да сложат свой човек. По думите му правителството на Герджиков вече е трябвало да излъчили еврокомисар, защото ще посочи човека много по-обективно.

Запитан за липсата на предизборен дебат между лидерите на БСП и ГЕРБ Корнелия Нинова и Бойко Борисов, бившият премиер посочи, че и двамата се страхуват от липсата на достатъчно познания.

"Основният проблем на българската политика е, че не успяваме да излъчим подходящите хора с познания и смелост да управляват. Решенията трябва да се взимат и всяко отлагане е грешка", каза още Стефан Софиянски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 7 години

Усмивката не требваше ли да е в затвора,заради далаверите с централни халипо времето когато беше кмет.

21

Анонимен

преди 7 години

Podmasva4a sofianski 4erepa bojkov rodata ti saschto ne se ta4ite stefane ami podmasva6 se mnogo no nokoi ne ti obraschra vnimanie bojkov daje ne uvaji svadbata na iva sofianska saschto? Bojkov e pi4 nischto 4e mu vikat 4erepa vasil

20

Винету

преди 7 години

До ,. Ти си едно нищо, нали? Просто запетая.

fallback