Колаж: Dnes.bg

Ще има или не лидерски дебат между председателите на двете най-големи партии Бойко Борисов и Корнелия Нинова, на какъвто двамата взаимно се канят от дни? Остава неясно, но за утре отговорът е по-скоро не.

Лидерите на ГЕРБ и БСП отново не се разбраха за дебата, който последно бе планиран за 1 март вечерта в НДК.

Още по темата

Борисов заяви в съобщение, разпространено от пресцентъра на партията му, че е разговарял с Нинова по телефона днес.

"Тя за пореден път отказа всички форми на дебат, които трите национални телевизии и аз и моят екип предложихме. Очевидно г-жа Нинова има проблем да представи екипа си и държи дебат да не се състои", коментира Борисов.

Задочно соцлидерката също отговори с настояването лидерският дебат да се състои "очи в очи".

"Неприемливо е за нас да се смесват формите - експерти и лидери заедно, защото хората заслужават да чуят от първо лице визията на всеки един лидер за бъдещето на България. Съгласие по това не беше постигнато между екипите на БСП и ГЕРБ и затова лидерският дебат не може да бъде осъществен", заявява тя, цитирана от пресцентъра на БСП.

Борисов пък подчертава, че се е съгласил на пряк дебат с нея в отделен модул. Приел преди това също в отделен модул да спорят екипите на ГЕРБ и БСП.

"Г-жа Нинова отказва. Аз и екипът ми ще бъдем на 1 март 2017 г. в зала 6 на НДК, където сме поканени от трите национални телевизии в 19:30 часа", добавя експремиерът.

Сутринта Нинова изтъкна, че с Борисов не са "конферансиета" и настоя, че дебатите трябва да се проведат отделно - лидер срещу лидер и екип срещу екип. "Корнелия Нинова е готова и чака - когато ГЕРБ решат, че искат лидерски дебат очи в очи, да дебатира с Бойко Борисов по важните за страната и гражданите теми", посочват от екипа й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase