Снимка: Прессекретариат на президента
fallback

Българското общество очаква отчетените постижения на макроикономическо ниво през последните години да доведат и до промени, които да гарантират възможностите за личностно развитие, право на труд и достойно заплащане.

Това заяви държавният глава Румен Радев на среща на "Дондуков" 2 с лидера на КНСБ Пламен Димитров.

Oще по темата

Румен Радев потвърди готовността на президентската институция да сътрудничи с българските синдикати при разрешаването на важните социални и икономически въпроси, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Нарастването на заплатите в България изостава от ръста на БВП и е необходимо догонващо увеличаване на доходите, които да стимулират потреблението и икономическия ръст, беше подчертано на срещата. 

Представителите на КНСБ представиха пред държавния глава позициите на синдикалната организация и предложенията си за реформи в областта на енергетиката, транспортната инфраструктура и образованието и призоваха за активно участие на президентската институция при обсъждането и намирането на устойчиви решения на тези въпроси.

Обща беше позицията, че енергийната политика на България трябва да зависи единствено от националните цели и приоритети, като се набележат мерки за стабилното развитие на сектора и за подпомагане на енергийно бедните семейства.
 
Преодоляването на демографската криза в България и постигането на равнопоставеност при заплащането на труда между мъжете и жените, също бяха сред акцентите на срещата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

сладури неедни

преди 6 години

...още малко и ще разберете и за "ръста"на икономиката и за "ръста"на БВП и за "ръста"на МРЗ и за това кой ви избира и кой ви храни....само стойте и се усмихвайте...без да правите нищо...Пък като дойде време да видите че 1/3 от народа е измряла от глад и болести,1/3 от тях се е вече пенсионирала и останалата 1/3 е напуснала страната...(поради липса на търпение..!) е тогава вече ще разберете на кой колко му е "ръста"......

75

Анонимен

преди 7 години

Шофьорът не се отказа от 130 бинки при пенсионирането си, сега ще *** по 10 месечно и ще играе ролята на грижовен бащица. Да се разкарат с Решетникова, че не му остава много!

74

до 89

преди 7 години

Не те знам какво си работил, за да взимаш 5 бона 2000-ната, но има страшно много хора (особено в по-малки населени места), които нямат много голям избор - или работят за смешни пари, или остават без работа. Тъnото е, че обществото съзнателно се държи разделено и когато подобен човек не издържи и се премести в по-голям град, в търсене на нормални доходи, всички му скачат, че бил сeлянuн и да си стоял на село. Как да стои на село с мизерни пари?

fallback