Снимка: БТА

Ревизия, смени, подготовка на предсрочните избори. Това бяха част от първите стъпки на служебния кабинет на Огнян Герджиков.

Още по темата

Редица областни управители бяха освободени от длъжност и заменени, тръгнаха си и шефът на  АПИ Дончо Атанасов, изпълнителният директор на фирма "Автомагистрали" ЕАД Парашкев Кръстев, директорът на дирекция "Поддържане на пътна инфраструктура" към АПИ Георги Златев, директорът на областното пътно управление в София и началникът на "Пътна служба "Хемус". Промени имаше и в "Пирогов" и във Фонда за лечение на деца в чужбина...

Последният случай, който прикова вниманието на обществото, бе освобождаването от длъжност на главният секретар на МВР Георги Костов. В крайна сметка дори прокуратурата се нае да проверява натискал ли го е някой да напусне поста си. В сигнала си Георги Костов твърди, че на практика е заплашен, че ако не го стори, ще бъдат активизирани и изнесени 10 сведения от бивши служители на МВР, които са напуснали под натиск от Георги Костов, обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Ревизии или реваншизъм са тези действия на кабинета? Екипът на Dnes.bg се допита за мнението на своите читатели в традиционната ни анкета, в която участие взеха 1293 души.

Оказва се, че 42% от читателите подкрепят идеята да има ревизия на работата на предходния кабинет, за да се види какво е оставил в наследство той.

Други 24% пък са на обратното мнение, като смятат, че смяната на областните управители и ровенето в работата на предходния кабинет си е чиста проба реваншизъм.

За 14% от анкетираните пък действията на служебния кабинет са само закани на хартия и имитиране на дейност, а други 11% допълват, че единствената реална дейност на кабинета досега са смените на лампите в тунела "Ечемишка".

Последните 9% от отговорилите в анкетата отчитат, че най-важното е да организира изборите, а другите дейности на служебния кабинет нямат толкова голямо значение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase