Снимка: МС

Работим активно в интерес на намаляването на административната тежест, което може да спести милиони на бизнеса, заяви министър-председателят Огнян Герджиков по време на среща с представители на Асоциацията на организациите на българските работодатели.

Премиерът се съгласи с необходимостта да се ускори въвеждането на електронното управление, съобщават от правителствената пресслужба.

От там допълват, че в рамките на разговора е засегната темата за осигуряването на квалифицирани кадри за икономиката, както и мотивацията на младите хора след завършване на образованието си да продължат професионалното си развитие в България. Като положителна стъпка бяха изтъкнати дуалната система и взаимодействието на бизнеса с висшите учебни заведения в страната.

По друга поставена тема – за минималната работна заплата, премиерът Огнян Герджиков увери, че се работи по механизъм за нейното определяне.

Малко по-рано днес Огнян Герджиков се срещна в Министерския съвет с европейския комисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия Елжбиета Бенковска. В разговора участваха министрите на финансите Кирил Ананиев и на икономиката Теодор Седларски.

По време на срещата министър-председателят отбеляза, че една от първите му стъпки на поста е била сформирането на работна група за анализ на таксите и плащанията, които бизнесът прави. "Ще предложим намаление на тази административна тежест в редица области, акцент са таксите, дължими към момента в Агенцията по вписванията. Това ще облекчи дребния и среден бизнес в страната", каза Герджиков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase