Снимка: Булфото

След като генерал Румен Радев стана президент на България, още един генерал се е запътил към голямата политика. Доскорошният началник на отбраната Константин Попов става водач на листата на ГЕРБ в Пловдив-област.

Той напусна армията в началото на декември след избора на Румен Радев, а официалният му мотив бе да даде възможност на новия президент да избере нов човек, с когото да работи. Сега обаче Константин Попов гледа към депутатските банки.

Той има 37 години военен опит и също е летец, като е ръководител на ВВС преди Радев.

"Моето решение за напускане на въоръжените сили е чисто етично. С генерал Радев сме работили отлично", заяви Константин Попов в предаването "Събуди се" по Нова телевизия. Той бе категоричен, че неговият бивш колега и настоящ президент е спечелил изборите честно и почтено и "това е прекрасно".

"Моето участие в политиката не е заради генерал Радев. Това са различни събития в различно време, в различно пространство", категоричен бе той. И отбеляза, че и в другите листи също ще има генерали.

"Защо всъщност генералите да не участват в политиката? Нима не са достатъчно подготвени? Нима нямат отношение към държавата си", попита Попов. Той призна, че често се е разочаровал от политиците като военен.

По думите на Константин Попов той е имал оферти и от други партии за участие в изборите, но единствено от ГЕРБ е имало реално предложение. "Не смятам да ставам професионален политик за дълъг период от време", посочи още бившият началник на отбраната и добави, че е част от гражданската квота.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase