Снимка: архив Булфото
fallback

Бившият военен министър Николай Ненчев видя политическа чискта в министерството на отбраната от страна на новия министър. Той заподозря и атака срещу него от президента Румен Радев.

Така Ненчев си обясни решението на наследника му ген. Стефан Янев да даде над 100 обществени поръчки на МО на прокуратурата. Според ексминистъра това било предизборен ход.

"Аз съм политически лидер и след два дни ще бъда вероятно кандидат за народен представител. Тази атака идва точно от министъра на отбраната, който на всичко отгоре е отговорен за честни и прозрачни избори, няма как това да не ме безпокои", каза Ненчев пред bTV.

"Не знам как този одитен доклад е изготвен за толкова кратък срок", каза бившият министър, като уточни, че не е уведомен и не разполага с него.

Според Ненчев ударът идва от сегашните управляващи. Бившият министър не изключи атаката да води началото си от президента, който сформира служебния кабинет.

Той призна и че е силно обезпокоен от политическата чистка, която се извършва в министерството. Бившият министър обясни, че уволнените не са малко.

"Зам.-министърът ми, който отговаряше за обществените поръчки, е единствената, която остана в политическия кабинет на служебния министър", каза Ненчев. 

Той прогнозира нови предсрочни парламентарни избори след тези през март. Ненчев обясни и че най-вероятно Светльо Витков, чиято партия се присъеди към РБ, ще води една от софийските листи на Реформаторите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 7 години

Америкоски слуга. -- мястото муе в трапа, а той се размечтал задепутат.

35

Анонимен

преди 7 години

Като гледам колко червени кактона събра тоя, да се радва, че присъдите не ги сумираме като в Щатите!

34

Мънго Джери

преди 7 години

Естествено на поръчковия крадльо политиката му е виновна. Поредното недоразумение министър /бивш/. Изглежда бат ви Бойко ги избирал по некадърност.....

fallback