Снимка: Reuters

България извлече възможно най-доброто от ратифицирането на СЕТА - отпадането на визите за Канада, смятат от ГЕРБ.

Георг Георгиев, лидер на младежите в партията на Бойко Борисов припомни, че правителство на ГЕРБ заявило, че СЕТА ще бъде ратифицирано, ако отпаднат визите за български граждани за Канада.

Още по темата

България прие да ратифицира споразумението, а Канада прие от 1 декември 2017 г. да няма визи за български граждани, посочи Георгиев, цитиран от БТА.

По думите му това е едно от най-големите външнополитически постижения, които държавата е реализирала през последните 25 години.

Според него, ако БСП не отчита този позитив за страната ни, значи не осмисля какво е държавен интерес.

Както ЕНП, така и българските евродепутати от ГЕРБ са гласували в подкрепа на споразумението, каза Десислава Атанасова.

Димитър Главчев коментира, че лидерът на БСП Корнелия Нинова прекалява с етикетите, твърдейки, че всички, които са гласували в подкрепа на споразумението, са национални предатели.

От партията показаха разпечатка от сайта на ЕП, която показва, че лидерът на ПЕС Сергей Станишев, председателят на групата на социалистите и демократите в ЕП Джани Питела и голяма част от групата са подкрепили споразумението.

От ГЕРБ заявиха, че не могат да допуснат, че опитен политик като Сергей Станишев може да направи такава техническа грешка при гласуването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase