Снимка: Bulgaria On Air

"Обединените патриоти" обявиха, че се е стигнало до консенсус в приоритетите с ГЕРБ и БСП и ги определиха като "успех", докато евродепутатът Ангел Джамбазки смята, че се е стигнало до това обединение, защото лявата и дясната партия са преписали предизборната им програма.

"Идеите, които ГЕРБ е обявила като реформи в програмата си са такива, каквито по време на управлението си искаха да направят, но нямаха желание", заяви зам.-председателят на ВМРО - Българско национално движение и евродепутат в "България сутрин".

Джамбазки все пак не изключи възможността на по-късен етап за коалиция между двете най-големи партии в България - ГЕРБ и БСП.

"Не я изключвам, ако не се случи нормално управление на държавата след тези избори и се наложи да се направят нови. Тогава вече със сигурност ще има голяма коалиция, най-вероятно между ГЕРБ и БСП", коментира той пред Bulgaria ON AIR и продължи: "Само след една година е нашето председателство в Европейския съюз, а ние не можем да изпуснем такъв инструмент заради вътрешнополитически неразбирателства".

Евродепутатът изказа мнението си и по случая с българския граничар, който преди 9 години стреля по турски бракониер, а миналата седмица Турция заведе срещу него наказателно производство.

Джамбазки оправда действията на Михаил Цонков и обяви, че ВМРО обсъжда варианти, като един от тях е да го включи в листите си за вота на избираеми места, защото ще получи имунитет. Тежко на този, на когото хрумне подобна идея да даде Михаил Цонков на Турция, заяви още патриотът.

Какво още каза Ангел Джамбазки вижте във видеото на Bulgaria On Air


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase