Снимка: архив "Булфото"

Бившият премиер Бойко Борисов призна назначаването на Меглена Кунева за министър на образованието за една от големите грешки на ГЕРБ, пише "Труд". Той допълни, че това е станало причина и двама от изявените специалисти на партията в сферата на образованието, Йорданка Фандъкова и Милена Дамянова, да не му говорят дълго заради това.

"Голяма грешка беше, когато при изключително сложни условия правехме коалиция, ние дадохме на нашите коалиционни партньори образованието. И тогава Фандъкова, Милена Дамянова и други учители не ми говореха с месеци", каза лидерът на ГЕРБ, цитиран от "Труд".

Когато по настояване на Кунева освободил и заместника й, сегашният просветен министър Николай Денков, Фандъкова и Дамянова не му говорили още три месеца.

Той обясни, че се наложило да освободи Денков, защото Кунева заявила, че не може да работи с този зам.-министър.

"Един да махнеш, пада цялата конструкция. Толкова беше крехка коалицията. Така че една от големите ни грешки беше тази", каза Борисов.

Борисов коментира и очакванията за трудни коалиции и след сегашните избори. Според него, ако не се състави правителство след няколко месеца, би било "безумие".

Лидерът на ГЕРБ коментира и намалелият бежански натиск по границата ни и обяви, че партията му се е справила с този проблем.

"След като минаха изборите, изведнъж тази тема изчезна. В момента имаме нулева миграция, нула натиск. Освен това България е единствената държава, която е получила целево 320 милиона лева за укрепване на границата", каза той.
 

Коментари Напиши коментар

245

Анонимен

преди 4 години

Караянчева отново е номинирана за депутат от Кърджали от Цветан Цветанов,въпреки предупрежденията.Нищо,на 26 март ще се оцапат с политическо кафяво.

244

Анонимен

преди 4 години

Не бъди скромен - и другите в правителството бяха пълни дупки.
Ти ги назначи , но естествено не носиш никаква вина.

243

AdminL

преди 4 години

Г-н Борисов, тези думи се превърнаха в много добро оправдание -- първо беше с Цачева, сега с Кунева. Първо ги назначавате, после "грешка голяма било". По-добре признайте, че за ресор "Образование" изобщо не ви пука -- не носи парички, пък й е проблемно с всичките тия нещастни учители и ученици..., които принадлежат на бъдещето.