Снимка: БТА
fallback

Служебният премиер Огнян Герджиков има амбицията с помощта на целия кабинет да бъдат направени няколко положителни стъпки, които да дадат спокойствие и надежда на хората, необходими и за дребния и средния бизнес.

"Аз съм човек оптимист и това, което ми се иска, е да може нашето правителство да направи крачки точно в тази посока - едно спокойствие, една надежда на хората, няколко положителни стъпки, най-вече за дребния и средния бизнес", каза служебният министър-председател, цитиран от БТА.

Той бе на посещение в санданското село Хърсово в една от най-модерните винарски изби в района и участва в ритуала за зарязване на лозята, част от празника на местните лозари и винари и започналия фестивал на мелнишкото вино "Златен грозд".

Попитан дали е готов да управлява по-дълго, служебният премиер отговори, че не би искал след края на април.

"Аз съм си наумил да управлявам до 27 април, това е датата, която аз съм си "заковал" и повече не бих искал, но ако се наложи, в крайна сметка ще го правя. Аз нямам особени страхове, защото нямам основание за особени страхове", добави той.

Служебният премиер коментира и машинното гласуване и каза, че ако подготовката за него не се осъществи в срок, изборите ще се проведат по стария начин. А дали има опасения, че резултатите от изборите може да бъдат обжалвани в съда, ако се гласува така - на този въпрос Огнян Герджиков отговори, че задължително някой ще ги обжалва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Иванка

преди 7 години

Ще му се. Ама няма да стане

14

Анонимен

преди 7 години

Хайде сега да си наумиш да намалиш половината държавна администрация и да спреш помощи и майчинства за малолетни и без средно образование, че душа не остана на народа да работят за хрантутници

13

Анонимен

преди 7 години

Издухл дядка......незнаеш какво правиш.

fallback