Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

БСП подписа договор за създаване на коалиция с пет други политически формации - Политически клуб "Екогласност", ПП "Нова зора", Комунистическа партия на България, ЗС "Ал. Стамболийски" и Политически клуб "Тракия".

Oще по темата
Новата коалиция ще се казва "БСП за България", съобщи председателят на БСП Корнелия Нинова.

Името на коалицията беше утвърдено от заседанието на 49-ия Конгрес на БСП през уикенда.

"Новата коалиция не е механичен сбор от партии за употреба на власт и за субсидии, а политически съюз от съмишленици, екип от партии, които споделят платформата на БСП и имат своите реални последователи", коментира тя.

Нинова отбеляза, че коалицията е създадена за всички видове избори в България. Тя посочи, че досега в коалицията "БСП лява България" са били 13 партии.

Нинова коментира, че не рискуват с намаляването на броя на партиите в коалицията, защото залагат на почтеност. По думите й не винаги механичен сбор от партии води до по-голям резултат.

Утре "БСП за България" ще се регистрира в ЦИК за участие в парламентарните избори, посочи тя.

Нинова добави, че допълнително ще бъдат подписани двустранни споразумения за сътрудничество с коалицията с десет граждански сдружения.ато намали с 2/3 броя на партньорите си БСП оряза и партийната субсидия на коалицията.

Заложили сме на принципност и почтеност, заяви Нинова.

Тези партньори, които остават в коалицията, са съгласни да играят с БСП за всички видове избори, а не както досега само за парламентарни, и приемат предизборната платформа на соцпартията, сподели тя.

Лидерката на Столетницата обясни, че като знак, че БСП ще работи за намаляването на субсидиите, е разписаното в новия договор намаляване на субсидиите на партньорите от 75 на 50%.

Предизборната платформа на БСП струва 1,9 млрд. лв. на година и тя е разписана по мерки и пера - както с източник на средства, така и за какво ще бъдат харчени, обясни още Корнелия Нинова.

И така обори твърденията на десните, че червената платформа струва 14 млрд. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

ПЕТОЛЪЧКАТА

преди 7 години

ДА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ,ДО ПОБЕДА И ТОЗИ ПЪТ ЗАВИНАГИ!

57

торба с лъжи

преди 7 години

тая бивша господжа и настояща таварищка не прати ли синковеца си в САЩ да живей и учи в Американски университети

56

Анонимен

преди 7 години

БСП(БКП) за Русия ! Това е правилно . Заради Русия взривиха ц. "Света Неделя" ,заради Русия избиха хиляди българи след 1944 г , заради Русия нарекоха българите от югозападна България -" македонци" . Да продължавам ли?

fallback