Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде да се разбере, че партията му се готви и за вариант на нови избори след предстоящите през март.

Oще по темата
Той обясни, че не вижда как ще се състави правителство след 26 март при сегашната конфронтация между партиите.  
Бившият премиер припомни, че се очаква и до седмица-две съдът да се произнесе за законността на референдума за изборните правила.

Според него, ако съдът се произнесе в полза на допитването, следващият парламент ще трябва да се събере само, за да промени изборните правила и да се разпусне, за да се проведат нови избори по тях.  

"Ние ще се подготвим и в единия, и в другия случай", каза Борисов.  

Лидерът на ГЕРБ  коментира и темата с машинното гласуване.

Той предложи България нито да купува, нито да наема машините, а да си ги произведе.

Според Борисов така ще излезе много по-евтино на държавата, особено ако трябва да се наемат машини за избори през няколко месеца.  


"Да си ги произведем, защото може да се наложи често да си ги купуваме. Нямаме сигурност дали ще дойдат от Филипините, от Канарите, как ще пътуват", каза лидерът на ГЕРБ.  

Той коментира и заявките за ревизия на управлението му, които даде служебният кабинет. Бившият премиер заяви готовност да го проверяват от сутрин до вечер, но заподозря, че това е част от предизборната кампания.  

Борисов попита и защо ревизията се ограничава до последните две години, а не се разпростре и преди това.  

"На моите опоненти искам да кажа - времето на моята толерантност приключи", каза той и допълни, че няма да позволи всичко да се лепи на името на ГЕРБ.  

"Знам как платихме "Спартан"-ите и как дойдоха, как платих първите еърбъси. И как тази партия, която ни ги натресе да ги плащаме, пътува с тях за да е по-евтино", каза още Борисов.  

На фона на предстоящите ревизии във властта у нас той констатира и че "се счупи румънският модел, толкова хвален".  

Той обвини журналистите в къса памет, защото се възмущават от румънските социалисти, които оневиняват корупцията, а не помнят как в последните си дни кабинетът Станишев бил приел закон, с който оневинява властта си за всичко.  

Борисов припомни КТБ, за която каза, че е била източена умишлена, както и 5 млрд. евро за реакторите, дадени без обществена поръчка на Уестингхаус по времето на Драгомир Стойнев.  

Коментирайки програмата на ГЕРБ, на чието представяне присъства, Борисов се застъпи за доброволци към армията и си спомни, че като млад е мечтаел да марширува по плаца.

"Кубинките ни още са в гардероба", каза още той, подкрепяйки тезата, че всеки може да поиска да стане доброволец.  

"Ако ще даваш ябълки, да взимам нож да ги беля, небелени не ги ям", даде думата за въпрос Борисов на Илияна Беновска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

148

ANITA

преди 7 години

СТИГА ВЕЧЕ СТЕ НИ ПОКАЗВАЛИ И ЗАНИМАВАЛИ С ТОЗИ ДОКАЗАН *** !!!!!!! ВРЕМЕ Е ДА СИ ПЛАТИ ЗА ВСИЧКО !!! КАТО В РУМЪНИЯ!!!!!???????

147

Анонимен

преди 7 години

Да ,ние само избори ще правим заради теб .....

146

ГНЕВЕН

преди 7 години

А защо сте публикували цели 8 снимки на този дебел диктатор?Мястото на др.Борисов е до др.Живков ,т.е. на бунището.

fallback