Снимка: архив Булфото
fallback

Звездата на естрадата Йорданка Христова и актьорът Павел Попандов са сред имената, които конференциите на социалистите предлагат за депутати.

Те са издигнати за народни представители от гражданската квота, пише Канал 3.

Науката също влиза сред предложенията за кандидатските листи в лицето на историка - акад.Георги Марков и политолога - проф. Иво Христов.

Само преди дни стана ясно, че сред номинираните са още актрисата Нона Йотова и Теодосий Спасов. Музикантът реагира остро, че това е провокация и не отговаря на истината. Артистите обаче не са длъжни да знаят, че са предложени за номинация.

Дали ще бъдат наистина издигнати за кандидати, зависи от решението на общинската конференция, в столицата - това е градската конференция, която трябва да се проведе на 11 февруари.

Едва тогава номинираните се информират и се търси тяхното съгласие дали да останат в окончателния списък с кандидатури.

А социалистите само изпълняват поръчението на ръководството да номинират за листите по трима социалисти и по едно име за депутат от така наречената гражданска квота, допълва сайтът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Анонимен

преди 7 години

Ако Нинова наистина събере такива хора куцо и сакато в листите, то аз старият бесепар, който винаги съм гласувал за БСП, ще отида да гласувам за Реформаторите или поне за ГЕРБ. За всяка друга партия, но на и за БСП в такъв случай!

66

Анонимен

преди 7 години

Нинова се стяга за мажоритарни избори....като нацвъка 200 души артисти, ще я изберат със 90 процента, а те ще й гласуват безроптно всичко-

65

Анонимен

преди 7 години

Абе айде всяка жабка да си знае гьола! А гьолът на БСП не само че е дълбок, ами и мирише лошо!

fallback