Снимка: bgonair.bg
fallback

Промяната в БСП не започна само с избирането на Румен Радев за президент. Той беше първата стъпка да се промени президентският модел. Втората стъпка е промяна на модела в държавата.

Това заяви председателят на БСП-София Калоян Паргов в "България сутрин" по повод промените, които се случват в Столетницата.

В студиото на Bulgaria ON AIR той увери, че лицата, които ще излязат от листите на БСП, зависят изцяло от хората.

"В момента партията прави своите номинации, в края сме на цикъла на предложенията. Националният съвет на БСП ще се събере скоро и ще се определят водачите, както и гражданските квоти", поясни Паргов.

На въпрос как се приемат въведените промени с мандатността в партията Паргов отговори, че промяната в БСП не бива да се персонифицира в едно или друго лице.

"През 2008 г. се въведе мандатността на партийните ръководители, въведоха се и други норми. Те дадоха възможност на ръководни постове в левицата в един момент да бъдат издигнати нови поколения. Това пък даде възможност за развитие на кадрите", категоричен бе Паргов.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Иванова

преди 7 години

На Йорданка, не й стигна резила в Биг Брадър,Дали и сега не е за пари!.?

34

Анонимен

преди 7 години

Започвам да си мисля, че повечето коментари тук са на ботове. Как под всяка статия се коментира основно външния вид, минало, партия и НИКОЙ не коментира проблемите, още по-малко предложените решения? Правилни ли ви се струват, ако да - защо; ако не - защо? Доводи, тези, антитези, дискусия - това е демокрация! Нямате глас в управлението, тук имате глас - само за това ли го ползвате?

33

пенсионер

преди 7 години

Както навсякъде така и в листите при определяне кандидатитеза депутати трябва да има мандатност но поизключение за да има премственост.Ако изцяло листите са с млади и нови хора и влязат в парламента за пръв път.Трудно ще се справят срещу кардиналите от другите ПП и защитят честта на своята партия.

fallback