Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Ако изборите бяха днес, в парламента щяха да влязат шест партии и нито една от тях нямаше да има водеща роля.

Това прогнозират социолозите от "Галъп" на базата на експресен телефонен сондаж, проведен на 27 и 29 януари.

Той е финансиран от агенцията и е проведен сред 816 души в цялата страна.

Данните показват, че от днешна гледна точка 6 формации минават 4-процентната бариера за влизане в парламента.

Oще по темата

Дистанцията между БСП и ГЕРБ е в рамките на няколко десетки хиляди гласа. Резултатите все пак сочат превес, макар и с малко, за социалистите. За тях са готови да гласуват 28,7% от тези, които със сигурност ще отидат до урните. За партията на Бойко Борисов вота си ще дадат 27,6%.

Социолозите са категорични, че може да се говори за практическо равенство на силите. Трудно е да се определи кой би завършил на първо място в изборите.

От днешна гледна точка в НС ще бъдат още Обединените патриоти с 11,9%, ДПС – 8,2% и партията на Веселин Марешки "Воля" със 7,7%. Със сериозни изгледи за присъствие в парламента е и Реформаторският блок, който в момента разчита на 4,3% гласове.

За "Да, България" са готови да гласуват 2%, за АБВ - 1,9% и за новата формация около ДСБ - 1,6%.

1,5% подкрепа могат да очакват Български демократичен център и ДОСТ.  По около и под 1%, но с реално присъствие, остават формации като "Движение 21", "Глас народен", "Зелените" и др., показват още данните на "Галъп".

Сондажът показва и че готовност да гласуват декларират около 63 на сто от избирателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Анонимен

преди 7 години

До г-н Макензенвярваш ли си ? Нинова да не е непознато лице от близкото ни минало . Тя не е по-малък милионер от Борисов . Те са лицата на прехода -всички ,които до сега сме виждали в политическото пространство се налапаха докато народа е отворил уста за залък хляб. Комунистите са в основата на далаверата ,те я започнаха през 89 г. събудиха се милионери и им се услади и не спират. Нима Нинова не беше подсъдима за далавера ?

64

Анонимен

преди 7 години

До Пешои Герб е достатъчно комунистическо ! Да си видял или чул Герб да говори за доходи на българите ,да говорят за завръщане на нашите хора в страната си. Те са си навързани като черва от преди 89 г. . Фактът ,че Борисов се интересува само от поръчки от където им идват комисионни и от където се краде като за последно какво да ви говори. Как да говорят за доходи като от там няма полза...и БСП и Герб и ДПС са едни и същи видяхме ги и ги виждаме 27 години вече. На последно място в Европа по всич

63

Финдо

преди 7 години

Дали има връзка между 2 факта:1. Галъп е твърде близка социологическа агенция до стари/настоящи съратници на БСП.2. Галъп е единствената агенция, която дава преднина на БСП пред ГЕРБ.

fallback