Снимка: Спаси София

Регионалният министър в оставка Лиляна Павлова увери, че ремонтираните пътища са в добро състояние, а неравности има само на стари участъци.

Коментарът й е пореден в отговор на критиките от социалистите. На свой ред тя ги обвини, че раздуват "балони и лъжи" на поредната пресконференция и че използват безплатно медийно време докато са в парламента, "за да дефилират и правят внушения".

"Време е да приземят кораба и да се осъзнаят, защото фактите са видими, двете правителства на ГЕРБ достроихме започнатите магистрали, три магистрали, ремонтирахме пътища, спасихме забатачени от тях, включително и от последния им кабинет на Орешарски", заяви тя.

Още по темата

Павлова каза, че Пътната агенция е запълнила дупките по старите участъци на "Тракия", а на новите проблеми няма.

По отношение на друга критика - избора на изпълнител на магистрала "Хемус", министърът посочи, че изпълнители се избират с открити обществени поръчки и всичко друго са опити да се омаскарява името на държавата, на правителството.

"Очевидно БСП ще залагат само на опити за компромати, опити за омаскаряване и опетняване на опонентите, като част от предизборната кампания. Ние ще водим позитивна кампания, ще предлагаме мерки как да надграждаме", коментира Павлова.

Според нея програмата за саниране трябва да продължи много години напред, защото и вторият милиард бил крайно недостатъчен за нуждите, които има сградният ни фонд.

"Навсякъде, където има пропуски и лошо качество, възложителят в лицето на общината чрез контрола се намесва и пропуските се изпълняват за сметка на изпълнителя", коментира тя обвиненията, че санирането е некачествено и скъпо.

По думите й гражданите са най-важни в този процес – да сезират за нередности, за да се отстраняват проблемите.

За цените тя коментира, че всеки кмет като възложител може да ги обоснове. Според нея във всяка сграда те са спрямо средните цени в строителството за съответния период, а останалото било "предизборна пропаганда" и не трябвало да се мери "на кило".

Павлова пожела успех на служебния премиер и правителство. Тя изрази надежда те да работят в духа на приемственост, спокойствие и да организират честни и прозрачни избори.

Според нея за датата на изборите - 26 март, "видимо се угоди на г-жа Нинова и на БСП".

Според министъра двете години от мандата са изпълнили целите, които управляващите са си поставили, а оценките трябва да ги дадат хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase