Снимка: архив "Булфото"
fallback

В последните дни от живота си 43-ият парламент даде картбланш още топ чиновници да бъдат проверени за принадлежност към бившата Държавна сигурност.

Депутатите приеха на второ четене промени в Закона за досиетата и разшириха обхвата му. Така да доказват чисто минало вече ще са длъжни хора, които заемат ръководни длъжности в редица държавни енергии.

В новия обхват на Комисията по досиетата вече влизат главният секретар и директорите на дирекции в Комисията за защита на конкуренцията, както и в Комисията за регулиране на съобщенията.

Промените се отнасят и за председателят, заместник-председателите, членовете, главният секретар и директорите на дирекции на Комисията за финансов надзор.

Новите текстове засягат и председателят, членовете, главният секретар и директорите на дирекции на Комисията за енергийно и водно регулиране.

С новите разпоредби за принадлежност към ДС ще бъдат проверявани и главните архитекти на общини и кметските наместници; членовете на районните и общинските избирателни комисии; председателите и заместник-председателите на университетски и факултетски общи събрания.

Същото важи и за обществените посредници на общините и техните заместници и съдебните заседатели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 7 години

Не му гледай миналото , ами му гледай работата сега. Като не я върши и пречи да си ходи. Няма досие - значи става. Да , ама не ! Като е некадърен и без досие към ДС ще върши глупости.

17

Анонимен

преди 7 години

Да когато имаше Държавна сигурност имаше държава, имаше икономика, имаше работа за всеки, имаше почивки на планина и море за всеки , имаше здравеопазване и пр. нямаше корупция, крадци малки и големи, намаше мутри, нямаше наркомания. Всеки непредубеден живял преди и сега може да честно да прецени. Сега пак да му мисли комисията Е. Костадинов ще имат работа до пенсия, ако обаче има още кой да ги държи.

16

до безпартиен

преди 7 години

А това ще върне ли времето назад? Ще нулира ли престъпната приватизация и всички други далавери, които се случиха през последните 27 години? Вече изобщо не е важно, кой е с "чисто минало", кой не е - блатото е повсеместно. Дори не ме интересува кой колко открадна - искам тия един ден да осъзнаят, че откраднаха бъдещето и на внуците си. Готови пари се харчат бързо и лесно - децата на "успелия" новобогаташ днес често завършват като бедняци...

fallback