Снимка: БТА
fallback

Новият президент Румен Радев и вицето му Илияна Йотова получиха поздравления от всички министри в оставка, както и от депутати от различни парламентарни групи.

Шефката на БСП Корнелия Нинова също получи букет и здраво ръкостискане от министрите.

Oще по темата

Най-искрени в поздравленията си естествено бяха червените депутати. Всички от парламентарната група на БСП разцелуваха и топло прегръщаха Радев и Йотова, след като двамата положиха клетва. Целувки получи и лидерката на Столетницата Корнелия Нинова.

Шефката на парламента Цецка Цачева също пожела успех на президентската двойка и коментира, че в настоящата сложна външна и вътрешна обстановка това въобще не е само фраза.

От думите на Радев пък се разбра, че на този парламент му остава още една седмица живот.

В първите дни на мандата си той трябва да разпусне Народното събрание, да насрочи предстоящите избори и да назначи служебно правителство.

"Така за няколко месеца президентската институция ще носи отговорност зя цялата власт. Вие трябва да сте коректив и опора на служебното правителство", обърна се Цачева към Радев.

"Пожелавам ви да съхраните доверието, което получихте през целия си мандат, да сте президент на всички български граждани без значение от техните политически пристрастия, етност и религиозни убеждения", обобщи тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

смЕх

преди 7 години

Чета как някакви си пишат ,че Генерала не четял гладко и сричал само да ги подсетя нима забравиха тиквата как сричаше отначало ,а за невероятните изрази като "вие сте прости и аз съм *** и за това се разбираме" да не казвам така ,че аре ако обичат разните не харесващи и търсещи под вола теле да си гледат работата.

52

Анонимен

преди 7 години

Кои се почувстваха "обидени" от репликата на Радев, че им остават 1 седмица? Реформаторския блок, защото при следващите парламентарни избори социолозите изобщо не ги виждат в парламента. И какво невярно каза Радев? Това е самата истина. Не могат да се примирят, че Борисов подаде оставка и им разруши рахатлъка. Кой нормален ще гласува за т.н. реформатори? През тези 2г. лазеха по нервите на Борисов. Нещо повече "ни се водеха, ни се караха". И сега обидени. Сбогом сбъркани, случайни политици!

51

RE

преди 7 години

"ДА МУ Е ЧЕСТИТО НА РАДЕВ!...ПОЖЕЛАВАМ МУ ЗАПАДНЯЦИТЕ ДА ГО ПЛЮЯТ,А НАРОДЪТ ДА Е ГОТОВ ДА ВЛЕЗЕ В ОГЪНЯ СЛЕД НЕГО И ИМЕТО МУ ДА БЪДЕ ЗАПИСАНО СЪС ЗЛАТНИ БУКВИ В НАРОДНАТА ПАМЕТ И БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ! ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ!.....И АЗ!

fallback