Снимка: БТА

Новият президент Румен Радев и вицето му Илияна Йотова получиха поздравления от всички министри в оставка, както и от депутати от различни парламентарни групи.

Шефката на БСП Корнелия Нинова също получи букет и здраво ръкостискане от министрите.

Още по темата

Най-искрени в поздравленията си естествено бяха червените депутати. Всички от парламентарната група на БСП разцелуваха и топло прегръщаха Радев и Йотова, след като двамата положиха клетва. Целувки получи и лидерката на Столетницата Корнелия Нинова.

Шефката на парламента Цецка Цачева също пожела успех на президентската двойка и коментира, че в настоящата сложна външна и вътрешна обстановка това въобще не е само фраза.

От думите на Радев пък се разбра, че на този парламент му остава още една седмица живот.

В първите дни на мандата си той трябва да разпусне Народното събрание, да насрочи предстоящите избори и да назначи служебно правителство.

"Така за няколко месеца президентската институция ще носи отговорност зя цялата власт. Вие трябва да сте коректив и опора на служебното правителство", обърна се Цачева към Радев.

"Пожелавам ви да съхраните доверието, което получихте през целия си мандат, да сте президент на всички български граждани без значение от техните политически пристрастия, етност и религиозни убеждения", обобщи тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase