Константин Проданов. Снимка: АБВ
fallback

Константин Проданов бе избран за нов лидер на АБВ от делегатите на Втория конгрес на партията. Това стана при явно гласуване.

Oще по темата
Така Проданов ще замени на поста президента Георги Първанов (2002-2012 година), който по-рано днес окончателно обяви оттеглянето си.

Заедно с него се оттеглят заместниците му Ивайло Калфин и Румен Петков, съобщава Bulgaria ON AIR.

"Скъпи приятели, днес не е моят бенефисен мач. Няма да окача бутонките на пирона. Готов съм за политическия маратон, който ни чака. Днес аз се оттеглям от оперативната политика. Няма да заемам ръководни постове. Правим крачка назад и даваме шанс да партията да избере необременени от политиката колеги", заяви Първанов пред симпатизантите на АБВ.

Неговият наследник Константин Проданов е роден през 1977 г. в София. Завършил е международни отношения в Юридически факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а през 2001 г. магистратура по финанси в Токио.

От 2001 – 2011 г. работи в банковия сектор в Токио, в някои от най-реномираните световни инвестиционни банки. В последната година на мандата на президента Георги Първанов е негов съветник по икономически и финансови въпроси. Към момента той е финансист и икономически експерт към ПП АБВ.

Владее английски, руски, японски и френски езици. Проданов е част от ПП АБВ още от самото й създаване.

Новоизбраният лидер заяви в първата си реч, че се налага АБВ да се промени радикално. Той обаче бе категоричен, че партията няма да залита в крайното ляво.

"В организиционно отношение постигнахме много. Променената ситуцация налага търсене на нови форми на комуникации с хората. Трябва да се върнем към синтеза на идеи отдолу нагоре и то със силно гражданско участие", заяви новоизбраният лидер на АБВ.

Проданов бе категоричен, че АБВ трябва да се разграничи от ГЕРБ и да търси консолидация с лявото пространство. Според него не бива да има нито явна, нито тайна коалиция с партията на Бойко Борисов.

Според Проданов АБВ ще търси партньори в левия и центристкия спектър, но всичко трябва да става на принципа на идейната основа.

Трендафил Величков, Мариана Тодорова, Марин Киров и доц. Христо Михайлов бяха избрани от Националния съвет на АБВ за заместник-председатели на партията.

Изпълнителното бюро на ПП АБВ се увеличава от 17 на 21 души. Ивайло Калфин и Румен Петков бяха определени за  членове на ИБ на ПП АБВ, съобщиха от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

Анонимен

преди 7 години

Не можел той видите ли да търпи неправдата и затова зарязал работата си на финансист в Япония и се върнал да спасява България. Приказките на братя Грим нищо не важат пред локумите на нашите ''политици или по-точно крадци'' унищожили живота на 5 поколения.И този е същият ШМУГЪЛ наточил брадвата за няколко милиона откраднати от добрите българи. А докога ще бъдем ДОБРИ ????

90

Бобо

преди 7 години

Поредната гей шпага в политическия елит

89

от мен

преди 7 години

Ценко Чоков че Ви опрай

fallback