Снимка: Dnes.bg
fallback

В един от последните дни на парламента БСП и ГЕРБ се изпокараха в пленарната зала кой давал пари на свои и защо.

Според Манол Генов от БСП кабинетът в оставка на Бойко Борисов раздал на общини, в които местната власт е в ръцете на ГЕРБ, милиарди за сметка на други.

"Дали на изпроводяк ГЕРБ не поставя сиренца в капаните, където да намери електората си напролет, дано там мишлетата да са по-малко", коментира той.

Генов смята, че най-хубавото на тежката зима е, че преди нея ще си отиде управлението на ГЕРБ и обвини отиващия си кабинет в беззакония.

"Със самочувствието на самоуправленец Бойко Борисов си позволи да раздава пари на когото и когото си поиска, той даде на едни общини за сметка на други", скочи социалистът.

За червения депутат Борисов се е държал като "фараон на върха на пирамида".

"Над 2,4 милиарда лева е раздало правителството след като подаде оставка през ноември, а на подобна скорост би завидял и влакът стрела", продължи с упреците Генов.

Цвета Караянчева от ГЕРБ му отговори, че след като има излишък, трябва да се дават пари на общини.

"Очаквах наглост, но чак такава не съм очаквала", отсече тя и припомни, че кабинетът на Пламен Орешарски, за който стояха БСП и ДПС, остави 4 милиарда дефицит и хиляди необезпечени плащания.

Според нея именно тогава парите са били раздавани "на този или онзи тайно под масата".

"Сега има 1,5 млрд. лв. излишък и то е благодарение на работата на приходните агенции. Никога правителството на Бойко Борисов не е деляло общините на наши и ваши, всяка община е получила, колкото е поискала", настоя Караянчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 7 години

Караянчева загробва ГЕРБ.В НС говори едно,но в Кърджали прави съвсем друго.Стотици политически уволнения на доказани специалисти и назначаване на теолози във ВиК,агенти на ДС за директори на училища,професионални *** в театъра...А от няколоко дни започна да назначава и съседите си,така,по комшийски.Няма по омразен човек в града.Нима в ГЕРБ не са останали съпротивителни сили срещу негодниците и кариеристите?

12

акуд

преди 7 години

тея шумкари не могат да измислят нищо ново. 45 г. едни и същи номера. бсп измислете съвременни номера и PR трикове . на старите трикове вече няма кой да се вътже

11

Анонимен

преди 7 години

Хора,в общините на ГЕРБ,не се хващайте,лъжат ви.Парите няма да отидат за вас,а за приближени на кмета и властта фирми,които ще облагодетелстват единствено себе си.Помислете добре.Станахте ли по-богати при управлението на ГЕРБ или напротив-още по бедни.И тогава гласувайте.ПО СЪВЕСТ.

fallback