Снимка: архив "Булфото"
fallback

ГЕРБ поставиха новоизбрания президент Румен Радев в патова ситуация с искането си да удължи живота на парламента.

Това смята политологът Стойчо Стойчев.

Вчера от партията на Бойко Борисов призоваха Радев да не разпуска Народното събрание докато то не промени Изборния кодекс според исканията на хората, гласували на референдума през ноември.

Според Стойчев искането на ГЕРБ е предизборен ход, който поставя Радев в патова ситуация.

Oще по темата

"Като излезеш с аргумента: "Дай още една седмица на парламента, за да гласуваме това, което народът иска", ако президентът Румен Радев в този момент откаже, той се показва като, едва ли не, противник на волята на народа. Ако пък удължи живота на парламента, тогава собствената партия, която го издигна, би трябвало да го обвини, че той помага на ГЕРБ да си прикрива далаверите. Просто в момента ГЕРБ го вкарват в някаква патова ситуация, от която той трудно би могъл да излезе", каза Стойчев пред БНР.

Според него резултатът от референдума е силно послание за промяна, но поредното за промяна отгоре надолу. Това показвало, че българското общество може би иска промяна, но не е готово само да се промени.

Стойчев коментира и позицията на ГЕРБ по референдума

"В момента, понеже всички останали партии с изключение на ГЕРБ се обявиха малко или много срещу предложенията, за които се гласува на референдума, особено за промяната в избирателната система, изглежда предизборно добре да се покажеш като единствената партия, която следва гласа на народа", каза той.

Според него, ако гласът на народа действително е такъв и ако ГЕРБ остане единственият защитник на тези правила, те биха получили някакъв по-добър резултат на предсрочните избори.

“Всичко, което се случва в момента, е голяма предизборна кампания“, категоричен е той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

158

Анонимен

преди 7 години

До Веселяка Всъщност Излишека го Остави ЦАРЯ БСП и другите крадци ДПС нямат заслуга

157

Анонимен

преди 7 години

Радев изобщо не знае вече на кой свят е, побъркали са го от всички партии да им назначава хората тук и там, а той не знае на кого да има доверие и на кого не. БСПто бърза да хване влака на властта, че ако се проточат нещата още малко и край с червеното завинаги. Мисля си че Радев ще играе самостоятелна игра, защото той си няма понятие какво е да си държавен глава абсолютно неадекватен е. Сеира ще става още по цветен, даде Господ да живеем в интересни времена.

156

Анонимен

преди 7 години

191, ИЗЛИШЕК НА РУСКИ, ИЗЛИШЪК НА БЪЛГАРСКИ, ОПОРНИТЕ ТОЧКИ НА КАКЪВ ЕЗИК ТИ ЗАДАВАТ НЕГРАМОТНИКО- ПОНЕ СИ ПЛАЩАЙ ДАНЪЦИТЕ, ЧЕ ЖИВЕЕШ В БЪЛГАРИЯ, АЗ ЛИЧНО ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БСП- ИСКАМ ДА ВИДЯ КАКВО ЩЕ ЦАПНАТ ТОЯ ПЪТ, ЗАЩОТО СА В ЛУДА ИСТЕРИЯ.

fallback