Снимка: ББЦ

Евродепутатът Николай Бареков обяви, че присъствието му в политиката не е на всяка цена.

"Аз съм тук, за да бъда морален коректив на тези, които опорочиха системата. Нито ме интересуват избори, нито дали ще бъда в политиката след 1, 2 или 5 години", каза лидерът на ББЦ пред БНР, цитиран от пресцентъра на партията си.

В събота Бареков ще проведе конгрес на формацията си, за да я закрие и създаде нова. Как ще се казва бъдещата партия ще реши допитване в интернет. Засега фаворит е "България – презареждане".

Още по темата

"Програмата на новото ни политическото движение ще бъде ориентирана към решаването на основните проблеми на политическата система. В момента тя не работи, резултатите от референдума на г-н Трифонов показаха ясно и категорично, че това е и мнението на обществото", каза Бареков.

Той обясни, че с екипа си иска сериозна, не борба, а победа в борбата с корупцията. "Защото България продължава да бъде най-бедната и същевременно най-корумпираната държава в Европейския съюз", каза евродепутатът.

Като свой най-голям успех в работата си в Европейския парламент Бареков обяви директния лобизъм за финансиране на пострадалите райони в България и Унгария.

"Само 2 месеца след като бях избран за европейски депутат, проведох разговори с г-н Юнкер и дадох тласък за отпускане на помощта за наводнения варненски квартал "Аспарухово", припомни той.

Бареков обясни, че е член на ръководството на третата по големина група в Европарламента и на две ключови комисии – Комисията по промишленост, изследвания и енергетика и Комисия по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните.

Бареков допълни и че е един от малкото евродепутати заявил публично, че над 20 млрд. от европейските средства, отпуснати за България, са били откраднати от шепа олигарси.

Бареков обясни, че ББЦ е имала кратък, но забележителен живот. "Политическото статукво направи всичко възможно да унищожи тази политическа формация – цялата ни парламентарна група беше накупена в българския парламент от управляващото мнозинство, защото то нямаше полза от подобен коректив. Проектът е изчерпан, но не и идеите му", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase