Снимка: архив, Булфото
fallback

Около 3060 лв. е максималната заплата на работещите на трудов договор в МВР. Това става ясно от писмен отговор на вътрешната министърка Румяна Бъчварова на депутатски въпроси.

Това е най-високото ниво на чиновническа заплата в министерствата. Досега бе известен един- единствен случай на директорска заплата от 4300 лв. в Министерския съвет, но тя е за държавен служител, а не за работещ на трудов договор.

Допълнителните плащания в МВР са на стойност 13,5 млн. лв., като в тях обаче не се включват бонуси през декември. Вътрешното министерство освен за добре свършена работа дава бонуси и за извънреден и нощен труд, специфични условия на труд и пр.

2860 лв. пък е максималната чиновническа заплата по трудово правоотношение в Министерството на финансите, а 2600 лв. - в енергийното ведомство, показват отговори на финансовия министър Владислав Горанов и на енергийната Теменужка Петкова.

Във Външно максималното ниво на заплатата е 993 лв. Министерството на външните работи е с едни от най-ниските заплати за работещите на трудов договор, става ясно от отговорите на министър Даниел Митов. Минималната заплата по трудов договор във Външно е 420 лв., колкото през тази година бе и нивото на най-ниските заплати в цялата страна.

За сравнение във финансовото министерство най-ниските заплати са по 600 лв., а средната 1055 лв.

Най-високите минимални заплати дава Министерството на енергетиката - 750 лв. Средната в това министерство е 1497 лв. В тези данни обаче не са включени допълнителните бонуси, става ясно от отговорите на министрите, цитирани от "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

124

безхаберен

преди 7 години

Ама много коментатори се навъдиха бе. Като не знаете истината защо не си мълчите? В статията се говори за максимална чиновническа заплата, така че е по-добре да се поинтересувате по-подробно, както за заплатите, така и за материалното осигуряване и условията за работа.

123

ПРАСЕТА ДОЛНИ

преди 7 години

Не стига, че не си вършат работата като хората, ми взимат и най-високи заплати ?! Интересно ми е на какво оснавание тези мързеливи търтей, които по цял ден обикалят с колата и дебелеят, нямащи висше образование, взимат такива заплати? Хванали 2-3 човека с няколко кила наркотици и вече са перфектни във всяко едно отношение, а от хилядите кражби на коли колко намерени имате ????.. еййй прасета мръсни и аз пуша марихуана и ме имате за по-голям престъпник от убийците. Уча Дентална Медицина, обаче като гледам как неграмотните в България успяват повече от учените и грамотните мисля да се откажа. Да

122

Анонимен

преди 7 години

Хрантутковци и нехранимайковци .Кой им плаща заплатите на тия гъзоблизачи стадото от смачканата територия.И кое наричат труд тия мързеливци повечето невежи и необразовани милиоционери?Живи да ги оплачеш!

fallback