Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

В един глас министри от кабинета в оставка "Борисов 2" увериха, че ще продължат да работят до назначаването на служебно правителство. Настоящите управляващи очакват да ги сменят министри, назначени от новоизбрания президент Румен Радев и подкрепиха държавния глава Росен Плевнелиев в решението му да отстъпи тази задача на наследника си.

Oще по темата

Земеделският министър в оставка Десислава Танева каза, че независимо от подадената оставка от правителството, работата в МЗХ продължава по програмата, обсъдена със земеделския бранш.

"Дори и днес в ДФ "Земеделие" се правят последни сметки, за да извършим плащането по схемата за единно плащане на площ – близо 600 млн. лева трябва да получат земеделските производители", коментира Танева.

Екоминистърът в оставка Ивелина Василева също каза, че кабинетът има своята отговорност и ангажимент да работи и ще продължи да го прави до назначаването на служебно правителство.

"Ще вършим своите задачи, ще поддържаме темпото и на администрацията, защото имаме срокове, имаме ангажименти, имаме планове", посочи тя. Василева се надява да се постигне разбирателство между настоящия и бъдещия президент за служебното правителство.

Според правосъдния министър в оставка Екатерина Захариева решението на Росен Плевнелиев е било правилно. "Отговорни хора сме и ще останем дотогава, докогато бъде назначен служебен кабинет", каза Захариева и допълни, че това може да стане всеки момент, стига Румен Радев да поеме отговорност.

Захариева коментира и европейския доклад за прокуратурата с думите, че е обективен и не го приема като провал, а като партньорски анализ и препоръки, част от които са много добри.

"Има части, които трябва да обсъдим и да видим дали наистина са приложими към българската съдебна система", допълни правосъдният министър.

Министърът на туризма Николина Ангелкова пък каза, че за нея е изключително важно да гарантира силен летен сезон 2017, за да бъде надградено постигнатото тази година.

"За нас е важно да си вършим работата и това правим, няма да спрем да работим, докато не назначат служебен кабинет, на който да предадем нашата работа, така че да няма допълнителни трусове в държавата. Ще продължим да си вършим отговорно работата и да си бъдем на работните места", увери Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 7 години

Дали след Нова година няма да отпуснат още 1 милиард за *** и да го усвоят до 20 януари ?

32

Анонимен

преди 7 години

Правителството на ГЕРБ е незаконно ако не е служебно с указ на Роска.

31

ВЪЗМУТИТЕЛНО

преди 7 години

ПРЕВЕДЕНО НА НОРМАЛЕН ЕЗИК - "НИЕ ЦИРКАДЖИИТЕ ЩЕ СМЕ НА ВЛАСТ, ДОКАТО ОКРАДЕМ ВСИЧКО, КОЕТО Е ОСТАНАЛО. ЗА НАС Е ЧЕСТ".

fallback