Снимка: Булфото, архив
fallback

Вицепремиерът в оставка Меглена Кунева, която е и лидер на ДБГ, призна, че не може да каже дали ще бъде съставено правителството на Реформаторския блок, след като от коалицията го взеха от президента, но си дадоха време да помислят дали да излъчат кабинет.

Oще по темата

"Спазваме конституцията, нищо по-важно и по-добро от това да преодолеем практиката да не си говорим помежду си и да обсъдим нещата и бъдещето на България в следващите месеци с хора, които имат близко до мисленето на Реформаторския блок или са партньори, както е ГЕРБ", каза тя.

Кунева призна, че е било трудно решението дали да се направи опит с вземането на мандата.

"Има сериозен скептицизъм по тази тема, но той няма да попречи, тези от нашите колеги, които са по-убедени, това ни се е случвало и друг път - трудно се обединихме около издигането на Трайчо Трайков за наш кандидат, но когато взехме решение, ние следваме решението", каза още Меглена Кунева.

Тя разкритикува неразглеждането на антикорупционния закон в парламентарната правна комисия вчера.

По думите й е много лош сигнал, че не са присъствали всички депутати от правната комисия, когато трябва да се гледа най-важния политически закон на страната - антикорупционния.

Според Кунева, за да има ефект от работата на Народното събрание, което не е в оставка, трябва да докаже своята полезност.

Трябва да гледаме сериозно на държавата си, настоя вицепремиерът в оставка.

Кунева коментира, че шест месеца законът стои, всеки е можел да направи предложение по него, който е искал е направил, но няма развитие и вчера дори не са присъствали всички депутати на правна комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

БАБА КУНА

преди 7 години

КУКУКУНЕВИЦА ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ОБЛИЗВА ЗА ВЛАСТ И ПОСТОВЕ, НО ПОДЛИЗУРСТВОТО И КЪМ БОКО И ГЕРБ ЗАВИНАГИ ЩЕ Я ИЗХВЪРЛИ ОТ ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ЖИВОТ.

15

Анонимен

преди 7 години

Роднини на Кунева са със строителни фирми за саниране.

14

Анонимен

преди 7 години

Кунева, успокой се, няма да го бъде.

fallback