Снимка: архив, Булфото
fallback

След като депутатите Петър Славов, Мартин Димитров (РБ) и Методи Андреев (ГЕРБ) внесоха вчера предложение за съкращаване на парламентарната ваканция до 2 януари, от ГЕРБ предложиха обратното – удължаване на почивката.

Народни представители от партията начело с председателя на групата Цветан Цветанов предлагат извънредно заседание на НС на 20 декември, вторник от 11 часа, което да замести заседанието на 23 декември.

По правилник ваканцията започва от 22 декември, но по план парламентът трябваше да работи до 23-и, петък, включително. От ГЕРБ предлагат 22-и да е последният работен ден.

Ако предложението бъде прието, депутатите ще ваканцуват до 10 януари включително – цели 18 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Време е!

преди 7 години

Време е да ги отбием от държавната хранилка. Без субсидия от държавата и без заплата. В парламента да влизат само хора работещи за държавата и за благото на народа. Ще видите как нито един от сегашните няма да си помисли да става народен представител.

12

Бо

преди 7 години

Депутатите на работа от 08.00-17.00 ч. по Националния работен календар, със самоотлъчки и закъснение както всички НАС. Всички останало е нарушение за Кодекса по труда!Г-н Цацаров, Вие сте!?

11

Бо

преди 7 години

Децата ми са 2 и 4 клас. Стават в 6.30 и свършват занималня в 17.00, от понеделник до петък. За всяко закъснение в час до 10 мин. - 1/3 неизвинено отсъствие. Определен брой неизвинени - изключване. Зимната ваканция им е от 24.12.2016-04.01.2017. За Депутатите работната седмица започва във вторник и завършва в сряда и се състои да се вяснат на работа за половин час. Ваканцията им е от 22.12-10.01.2017. Няма неизвинени отсъствия, нито изключване.Ами тези депутати бетер първокласници бе! Срамота!

fallback