Снимка: Булфото
fallback

Реформаторският блок чака среща с ръководството на ГЕРБ и очаква от тях да излъчат канидадат за премиер, това обявиха от Блока час след като приеха да опитат да съставят правителство с третия, последен възможен по Конституция мандат. 

"Не виждаме причини да има предсрочни избори", обясни след срещата при президента зам.-шефът на СДС Румен Христов.

Oще по темата

Той припомни, че България бележи икономически ръст, че безработицата спада, че бюджетът е с нулев дефицит, което е доказателство за успешно управление на сегашното правителство. 

Реформаторите мотивираха приемането на мандата и с обърканата ситуация в света и на Балканите - атентатите в Турция, кризата в Италия, нестабилността в Македония, колебанията за избор на нов кабинет в Румъния и трагедията в Хитрино. 

РБ обявиха, че очакват среща с ръководството на ГЕРБ и с лидера й Бойко Борисов. Те изразиха надежда, че тя ще се проведе до следващия понеделник и че дотогава РБ и ГЕРБ ще успеят да съставят нов кабинет. 

"Преди две години започнахме заедно, искаме да извървим пътя заедно", каза Христов.

Реформаторите обясниха липсата на лидери на срещата при президента с опит да бъдат избегнати критиките към тях, че са службогонци и преследват постове. 

РБ били разцепени в решението си да вземат мандата, казаха още представителите на Блока. Въпреки че преди пет дни депутатите на РБ решиха мандатът да се върне, а днес партиите им да се вземе, всички, които подкрепят кабинета стояли зад новата позиция. 

"Отговорността, която се срупва на нашите плещи е огромна. Автентичната десница не е взимала мандат от 19 години",обобщи Румен Христов. 

РБ дадоха да се разбере, че ако не успеят да убедят ГЕРБ в сформирането на нов кабинет в този парламент, ще върнат мандата на президента.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Дидо

преди 7 години

Ако този калабълък стигне до някакви договорки с цел запазване на статуквото си,да продължи да *** от парите на обруленият данъкоплатец,рискува отново да бъде прогонен с камъни.Такива *** не помня да сме изпращали в НС. Явно, охолния живот на "демократи" и "патриоти" им хареса,а бай Марин с неговата пенсия,я чуй кукувицата,я не.Потрошиха държавата тези безочливи елементи събрани от кол и въже.

58

Пян Гъ

преди 7 години

До SpaceXВие пък, тъмносините комунисти от ДСБ с вашата Длибока Рада, сте ми по-смешни и от автентичните червени комунисти. Що не отворихте досиетата? Що продадахте "Нефтохим" на руснаците? Що продадохте БГА "Балкан" (със слот на Хийтроу) на цената за 2 апартамента? Леле майкоо... "демократи", "десни" ... Смях. Ай сект** оттук.

57

Анонимен

преди 7 години

Е сега ги разбирам опитните мишки.Чувствам се опетнен, омерзен и изнасилен

fallback