Снимка: Facebook
fallback

Реформаторите няма да опитват да съставят правителство и ще върнат веднага мандата на президента. Това решение взеха депутатите от Блока на заседание на парламентарната им група. 

В сряда президентът обяви, че в понеделник ще връчи мандата на РБ. Вчера от Блока получиха подкрепа от ПФ, но ГЕРБ настоя, че няма да дава рамо на нов кабинет в този парламент.

Oще по темата

"Очевидно е, че в това Народно събрание няма реформаторско мнозинство, което би дало възможност за създаване на нов кабинет. Взехме решение,бче при връчване на мандата на РБ, ще го върнем веднага", обяви съпредседатебят на групата на РБ Найден Зеленогорски. 

Той благодари на президента за оценката, която дава на Реформаторите, както и на ПФ за подкрепата.

"Но изявлението на ГЕРБ, че няма да подкрепят кабинет в този парламент, е достатъчен факт. Така че ние отговорно направихме всичко възможно. Оттук нататък президентът да вземе своето решение", каза още Зеленогорски. 

Той обясни, че решението е взето единодушно и друго решение на РБ по мандата няма да има. 

Зеленогорски не пожела да коментира въпроса дали президентът трябва да връчи на друг третия, последен мандат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

П.Петров

преди 7 години

Който ял, ял. Борисов стана от софрата и кухнята затвори, а тези още се надяват да има и закуска.На снимката, бъдещите колеги на Яне Янев като слухтящи изтривалки на Борисов.

42

Въпросиии

преди 7 години

Кой Управлява Републиката? - това е въпросът. Отговорът е в джоба на президента, но защо не иска да извади от там написаното му на листчето и да го прочете? Какво още има за неказване от управляващите в оставка?

41

Анонимен

преди 7 години

не ми пука за мандата ви , ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ!!!

fallback