Снимка: архив Булфото
fallback

В момента електоралните позиции на ГЕРБ и БСП са силно сближени. Разликата е под 2% и преднината на ГЕРБ е минимална. Това обясни социологът Юлий Павлов, ръководител на Центъра за анализи и маркетинг.

Той прогнозира и евентуалното разположение на силите в следващото Народно събрание.

Oще по темата

"ДПС ще имат стабилно представителство от около 30 депутати, Обединените патриоти също, Реформаторският блок е на ръба, Марешки е твърдо вътре, ако не се явява Слави Трифонов", заяви социологът пред БНР.

"Ако се яви Слави Трифонов и РБ, и Марешки са отвън, а Трифонов има всички шансове да получи едно парламентарно представителство, съизмеримо с това на ГЕРБ и БСП", посочи още Павлов.

Запитан съдбоносно ли е съставянето на кабинет в рамките на този парламент, Павлов посочи, че за една част от депутатите това е съдбоносно, иначе в следващия парламент те ще влизат само с пропуск за посетители, затова те се опитват да удължат живота на 43-тото НС.

Относно въвеждането на мажоритарна избирателна система според резултатите от референдума, социологът заяви, че от тук нататък работа на сегашния парламент е да даде посоки, да се допита до експерти и да приеме обвързващо решение за промяна на избирателната система с въвеждане на мажоритарна компонента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

хахах

преди 7 години

До АнонименСметни колко са гласували За ГЕРБ, БСП и ДПС и пак ще разбереш колко са чалгарите, капацитет смотан!

45

Анонимен

преди 7 години

Като гледам всички тук всички мозъци са анонимни...защо бе не си писахте имената пишете за бъдещето на България ..другарите дето ги хрантутим толкова години..а ние глупаците какво мизерстваме намеждаме се ниско и се хващаме за палците....а даа чалгаря дето се застъпва за пундяци кат нас и какво той ще забогатее ли от това което прави за хората

44

Анонимен

преди 7 години

За Слави не знам, но сценаристите взеха да се облизват.

fallback