Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Реформаторите започват политически консултации с парламентарно представените политически сили с ясна евроатлантическа ориентация и демократични ценности.

Oще по темата

Това решение е взето днес от Изпълнителния съвет на РБ, като така от обединението показват, че ще положат всички усилия за недопускане на БСП и ДПС отново в управлението на страната.

"Целта на консултациите е да разберем дали е възможно в рамките на този парламент да бъде формирано стабилно мнозинство, гарантиращо продължаване и задълбочаване на реформите", съобщиха от пресцентъра на РБ.

Акцентите в разговорите ще са борбата с корупцията, съдебната реформа, образованието и здравеопазването, отбраната и сигурността, енергетиката и икономическата стабилност.

Ако тези консултации покажат възможност за ефективно реформаторско мнозинство, РБ ще оползотвори мандата и ще участва в парламентарно мнозинство, но без да излъчва политически лица в правителството.

Ако не покажат такава политическа воля и мандатът бъде връчен на РБ, Блокът ще върне мандата незабавно, твърдят реформаторите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

анонимен

преди 7 години

сдс сьсипа бьлгария и сега напират пак кьм властта ще излизаме по улицитене можем да се отьрвем от тях забравихте ли тричленките които разтуриха кооперациите какво стана с боновите книжки с хартииките които ни дадоха заимоти които не могат да се вьрнат с приватизацията на активите всичко товазабравихте ли го

11

Анонимен

преди 7 години

най смешната част от крадливия елит реформаторите ;все едно че управлява герб

10

криста

преди 7 години

До До КристаНали именно този вот на избирателя е направил възможно парламентарното присъствие на БСП и ДПС ?

fallback