Снимка: архив, Булфото
fallback

Увеличаване на пенсиите и конкретни мерки срещу мигрантската криза - това е цената, на която Патриотичният фронт би могъл да подкрепи правителство на Реформаторския блок. Очаква се президентът Росен Плевнелиев да даде именно на Реформаторите третия, последен мандат.

Oще по темата

"Всичко е като при "нероден Петко". Ако Реформаторите вземат мандат, ще имаме разговор с тях и ще видим каква ще е тяхната програма". Това заяви пред Нова тв съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

Относно думите на Плевнелиев, че не може да даде мандат на Патриотите, защото те биха поставили под въпрос европейското развитие на България, Каракачанов коментира: "Това изказване няма нищо общо с това, което той каза пред мен, Волен Сидеров и Валери Симеонов. Тогава думите му бяха коренно противоположни". 

"Ние смятаме за неправилно това, което президентът правеше пет години – да дрънка оръжия срещу Русия", заяви той.

Той определи голяма част от министрите като "народни артисти": "Те се тръшкаха и обясняваха как не може минималната пенсия да стане 300 лева".

Според него, докато дойдат предсрочните избори, ще има 6 месеца анархия и безвластие.

Припомняме ви, че преди два дни Плевнелиев обяви, че най-вероятно ще даде третия мандат за съставяне на правителство на Реформаторския блок.

От своя страна ръководни фактори от РБ коментираха, че ако получат мандата, по-вероятно е да го върнат. Заявка за това направи направи депутатът Димитър Делчев, който е от квотата на ДБГ на Меглена Кунева. Според него е ясно, че в рамките на този парламент не може да се излъчи нов стабилен кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

вот за патриотичния

преди 7 години

с даването на мандат на деформаторите тоя *** само качва подкрепата за патриотите

56

Анонимен

преди 7 години

Щом като доносник на ДС др. Каракачанов иска да е Премиер много сме го закъсали . Спомням си предишните избори как Бареков искаше да е Премиер , но го замериха с *** .

55

Al

преди 7 години

Не мога да разбера кои са тези "патриоти". Тези които са донасяли и служили на репресивна организация на чужда държава - КГБ? Те триабва да имат достъп до работа само в някоя мина или рудник, не да наглеят в парламент и правителство. Гадното ченге Симеонов. Вижте го как се държи в парламента. Защо не е на топло? Това нормална държава ли е? Каракачанов -*** неден. Кога беше патриот? Като доностник или си сега с 200кг патриотизъм?

fallback