Снимка: архив "Булфото"
fallback

Реформаторите канят ГЕРБ на среща, за да изяснят дали в този парламент може да се формира мнозинство за нова изпълнителна власт.

Това обяви зам.-шефът на СДС Румен Христов след заседание на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок.
Той обясни, че реформаторите съжалявали, че Бойко Борисов е върнал мандата, защото според тях е трябвало да се продължи започнатото от неговото правителство и коалицията, в която участват и те.

Oще по темата

"РБ няма решение дали да приеме мандат, ако го получи от президента, защото не е в такава хипотеза. Не говорим за правителство, а за мнозинство в парламента и дали може да се стигне до такова за формирането на нов кабинет в рамките на 43-то Н"“, уточни Румен Христов, цитиран от БТА.

Очакването на реформаторите идва два дни след като ГЕРБ обявиха, че  според тях няма възможност за формиране на мнозинство в сегашния парламент и че изходът са предсрочни избори.

Румен Христов призна, че между партиите в Блока има различия за това дали да вземат евентуален мандат, или да го върнат. Но няма и категорично крайни позиции, каза той.

Лидерът на БЗНС и военен министър в оставка Николай Ненчев обяви, че България е в много тежка ситуация.

"Обградени сме от безпрецедентни кризи, всички заедно трябва да проявим необходимия разум", каза той и призна, че е обезпокоен от всичко онова, което има да се случва с бежанците, опазването на границите и обществения ред.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

анонимен

преди 7 години

никога реаниматорският фронт на власт

18

Щирлиц

преди 7 години

Комунисти,седесрали,всички са в един и същи строй.

17

Анонимен

преди 7 години

По Коледа ще ни изпълнят български вариант на "Мисията невъзможна"

fallback