Снимка: Булфото

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е отправил апел към ГЕРБ и БСП да преосмислят поведението си за предсрочните парламентарни избори след вчерашните консултации при президента Росен Плевнелиев.

"Призовах ги да помислят дали могат да направят заедно кабинет на спасението", заяви националистът пред Нова тв.

По негово мнение в рамките на този парламент трябва да се направи правителство, така че да не се отива на предсрочни избори.

Той предупреди, че в момента страната е изправена пред реални опасности, които не бива да се пренебрегват - бунтовете в Харманли и заплахата на Ердоган да пусне бежанската вълна от Турция към Европа.

Още по темата

В период на безвластие това криело големи опасности. "Споделяме мнението, че това не е добре. Загрижени сме", каза Сидеров.

Същевременно лидерът на "Атака" заяви, че няма амбиции да участва в служебен кабинет като министър или част от изпълнителната власт.  "Трябва да се търси вариант за използване на потенциала на парламента", убеден е той.

Според Найден Зеленогорски от "Реформаторския блок" България не трябва да бъде поставяна в стрестест и пред изпитания.

"Много по-вероятно е да се реализира негативният сценарий - предсрочни избори в края на март - началото на април. Ако вземем мандат и се провалим, е краят на Реформаторския блок. Но ако успеем е добре за държавата", посочи Зеленогорски.

По думите му това е изключителен риск, но и голяма възможност за реформаторите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase