Снимка: Булфото, архив

Ако съм искал да стана политик, досега да съм станал. Това заяви ловецът на бежанци от Ямбол Динко Вълев пред Нова тв. Той беше категоричен, че няма да влиза в политиката, но има идеи, които е споделил с премиера в оставка Бойко Борисов.

"Мразя бежанците, защото те не бягат от войната, а искат някой да ги издържа", каза той.

Още по темата
"Бях в Харманли и смятам, че направих всичко възможно да се стигне до консенсус. Исках да покажа на народа, че когато имаме проблеми сме като едно голямо семейство. Трябва да се подкрепяме и да бъдем един до друг", каза Динко.

Според него не може бежанците да се вдигат на бунт, при положение, че страната ни ги е приютила. "Те трябва да се върнат по родните си места или да ги върнем на Ангела Меркел, която много ги иска", заяви той.

Динко похвали и Бойко Борисов. Според него той е човек на ниво, който си върши работата добре.

Динко не успя да коментира факта, че сирийска бежанка е пазила българските служители в лагера в Харманли, когато е избухнал бунта, тъй като е бил на дискотека до 7 ч. и все още не е пускал телевизора.

"На мен ми обещаха, че нито в Ямбол, нито в село Бояново няма да има бежански лагер", увери той, без да уточнява откъде е дошло обещанието. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase