Снимка: Facebook
fallback

Илияна Цанова отказва да оглави новото служебно правителство, което ще бъде сформирано от президента Росен Плевневлиев. Това става ясно от публикация на профила й във Facebook.

Цанова обяснява , че е поела ангажимент да работи в Европейския фонд за стратегически инвестиции и това не й позволява да напусне поста си, дори временно.

"Във връзка с публикации, свързани с моето участие в евентуален служебен кабинет, бих искала да поясня, че нямам възможност да участвам в този екип. Аз съм назначена на позицията зам.-управляващ директор на Европейския Фонд за Стратегически Инвестиции след изслушване и одобрение от Европейския парламент", посочва Цанова.

"Поела съм конкретен ангажимент за работа през оставащите две години, които не ми позволяват временна мобилност. Тази позиция ми позволява да дам и своя принос за по-силна и конкурентна Европа. България за мен е приоритет и аз оставам ангажирана и в бъдеще", допълва още бившият заместник-премиер в служебните правителства на Марин Райков и Георги Близнашки.

Илияна Цанова на два пъти участва в служебни правителства. Между март и май месец 2013 г. заема позиция на служебен вицепремиер на България за управление на средствата от Европейския съюз. Година по-късно отново е част от служебно правителство, между август и ноември 2014 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

OMG_Lucker

преди 7 години

Но като се замисля, както е казал Номер 14- докопала е блажен кокал, защо да го изпуска? Още повече, ако не желае да влиза в схеми. Т.е ако това не е проява на страх, ако не е признак, че й е обещано нещо по- апетитно след изборите, то може би е проява на здрав разум и признак за липса на желание за участие в схеми. Нека си признаем- всеки, който драпа да влезе във властта е за да участва в схеми.

13

OMG_Lucker

преди 7 години

Начи тя 2 пъти е участвала в служебни правителства, чака покана за 4 годишен мандат, вземете си бележка. А, ама ха, в разни полвинчати работи ще я каните, сакън!Не мога да кажа нищо за момата, освен, че използва прекалено надути слова.

12

Анонимен

преди 7 години

С по-небрюкселски и не толкова купешки фрази, Илияна казва, че е докопала много блажен еврококал и няма намерение да го оставя през идните две години.

fallback