Снимка: Булфото, архив
fallback

Реформаторите са против мажоритарната система на гласуване, съобщи вицепремиерът в оставка Меглена Кунева след заседание на ръководството на блока.

Oще по темата

"Реформаторският блок счита, че трябва да има много ясна отговорност и усъвършенстване на системата, но ние не вярваме, че това става през така предложения закон за мажоритарен избор", коментира тя.

Омбудсманът Мая Манолова по-рано днес внесе проект за промени в Изборния кодекс, свързани с въвеждането на мажоритарен вот, след проведения заедно с президентските избори референдум. Един от въпросите в допитването беше именно за въвеждането на мажоритарна избирателна система.

Реформаторите са обсъдили резултатите от националното допитване, което включва задължителното гласуване, въвеждане на напълно мажоритарна система. Уточнили са позициите си и за Велико народно събрание.

"По всеки от въпросите сме стигнали до общо становище, което утре ще споделим с президента Росен Плевнелиев", отбеляза Кунева, но отказа да съобщи подробности. 

Според нея политическите консултации при държавния глава, които Плевнелиев превежда с всички парламентарно представени партии, са много важни с оглед на динамиката, с която ще се развива политическият процес у нас.

"Няма време за губене, нужна е устойчивост", смята тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Nadia Nikolova

преди 7 години

До Баба КунаНе знам баба ли си,дядо ли си...Ще ти се,душко.Москов не е бита карта,но партията на която симпатизираш да.Нещо сте се объркали,че на изборите за президент някой е гласувал за вас.Очаквай скоро завръщането на сините и се готви за разгром.😉

52

Госпожа Йес

преди 7 години

Нещо за аванта някоя хилка да гушна има ли,на всичко съм съгласна нали затова ми викат госпожа уесл

51

Анонимен

преди 7 години

Ама ги е страх партийците от мажоритарни избори, та чак изкукуригват в аргументите си против. Нямало да бъдат представен малките партии, тоя, оня. Ами няма. Щом една партия представя кофти хора и електоратът не ги избира, то значи партията, т.е. идеологията и намеренията и са кофти и народът не ги иска. А иначе, като се гласува пропорционално, т.е. за партии, цялата партийна върхушка, т.е. най-rадните политикани и мижитypки се намърдват на високи постове.

fallback