Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

България се намира в политическа криза и се случва безпрецедентна ситуация на неспособност това Народно събрание да излъчи второ правителство, коментира пред "Фокус" политологът доц. Антоний Гълъбов.

"Няма съмнение, че се намираме в криза. Същественият въпрос е, че нейната спирала става все по-стръмна през последните няколко часа. Посоката е ясна – назад и встрани, защото до встъпването на длъжност на новоизбрания президент имаме все още актуалната политическа ситуация, разпределението на сили изглежда непроменено съществено", отбеляза той.

"Възможно е да имаме ситуативен ефект на по-силна подкрепа за БСП, но това във никакъв случай не означава готовност за съставяне на правителство и управление на страната. Ако ГЕРБ преодолее шока от първата си загуба за 10 години и успее да постигне по-добър електорален резултат, в следващото Народно събрание няма да има по-стабилна политическа конструкция от сегашното", коментира още политологът.

Доц. Антоний Гълъбов смята още, че подкрепата за ген. Румен Радев не е преносима спрямо подкрепа за БСП на следващите избори. Според него големият проблем е в липсващото дясно политическо пространство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Към СТРАНДЖАТА

преди 7 години

Доказано е, че тези който най-много те лижат докато си на власт после най-много плюват. Интересно ми е ти защо така смени палачинката? Спряха ли ти финансите вече? Ако с това си изкарваше парите те разбирам напълно, но ако си го правил защото си бил убеден в това което пишеш е много жалко за теб.

47

БАБА КУНА

преди 7 години

АКО ОСВОБОЖДЕНИЕТО ОТ ГЕРБ СЕ НАРИЧА ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА АЗ СЪМ ЗА !!!

46

ТОТО

преди 7 години

Ореваха целия свят как ще загинем всички днес и как ще станем мръсни комунисти?!Хайде да не се правим, че вярваме как за ЕС сме галенето дете.Те са мащеха за нас, гледат да си аутсорснат мръсните работни места да им ги бачкаме тука за без пари.Изобщо не са ни разновправни отношенията, ама изобщо.А Бойко доскоро викаше, да се разбат големите началници.Борисов, дано си разбрал, че Българският народ ти е шефът, ама с твоя акъл, надали...

fallback