Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Избраната за вицепрезидент Илияна Йотова си поставя за цел да осъществи много по-сериозна работа с гражданското общество у нас и с българите в чужбина.

Oще по темата

Според нея нито една българска институция не работи достатъчно с неправителствените организации и с гражданските сдружения.

"Работата ми в ЕП ме научи, че ако искаш наистина добре да си свършиш работата, трябва да имаш тази експертиза, ще работя много сериозно в тази посока", каза тя пред БНР.

Йотова обясни, че преди официално да встъпи в длъжност като вицепрезидент ще се върне в Брюксел, за да довърши работата си като заместник-председател на Комисията по вътрешна политика.

Според нея най-важното сега е да се намери диалогът в Народното събрание, след като емоциите от изборите са поотшумели.

"Дори и тези, които се опитват доста сериозно да дестабилизират страната с хвърлени оставки, с нежелание за никакъв диалог вътре в политическата система в парламента, да преосмислят своето държание", призова тя премиера Бойко Борисов, който вече депозира оставката на кабинета в деловодството на Народното събрание.

Това, че правомощията и функциите на вицепрезидента са ограничени, не притеснява Илияна Йотова. Тя смята, че това няма да е пречка за работата ѝ.

"Където и да работя, аз заемам своето място. Преди повече от 7-8 години, когато отидох да работя в Европейския парламент, дойдоха много хора и ми казаха – Нали знаеш защо те сложиха в началото на листата за ЕП – просто, за да те разкарат от България -  защото пречиш, защото си амбициозна, защото сигурно ще поискаш един ден лидерския пост в БСП. Аз на такива приказки съм се наслушала и нагледала...", призна тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

манджичка

преди 7 години

тая таварищка бая кюфтаци е излапала заприличала е на унгарски кон охранен с народната парица

49

ВЪЛКО ЧЕРВЕНКОВ

преди 7 години

ТИЯ КИЛОГРАМИ НЕ СЕ ПОДЪРЖАТ С 4500 ЛВ. ЗАПЛАТА ... ГОРКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ...СЕГА ТАЗИ ЩЕ ИМ РАЗКАТАЕ ЗДРАВЕТО ...

48

МИЛКО БАЛЕВ

преди 7 години

До Анонимен 55 СЕГА ЩЕ ВИДИМ КАКВО КРАДЕНЕ ЩЕ ПАДНЕ , СЛЕД КАТО ТАЯ *** СЕ ОТКАЗВА ОТ 18 000 ЕВРО ЗАПЛАТА В ЕВРО ПАРЛАМЕНТА И ИДВА НА 4500 ЛВ ЗАПЛАТА ...ДА СЛЕЗЕШ ОТ 35205 ЛВ НА 4500 ЛВ. ???СЕГА ЩЕ ГЛЕДАМЕ БАТКО И БРАТКО 2 СЕРИЯ И ТАНДЕМА - ГОЦЕ - МАРИН - ВТОРА СЕРИЯ ...

fallback