Георги Близнашки. Снимка: архив, БТА
fallback

Бившият служебен премиер Георги Близнашки заяви, че се отива към служебен кабинет, след като двете големи партии – ГЕРБ и БСП, дадоха заявка, че ще върнат мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент.

По-рано премиерът Бойко Борисов обяви, че ще подаде оставка на кабинета си в първия работен ден на парламента. Във вторник Народното събрание има извънредно заседание.

Според Близнашки най-добре е този служебен кабинет да се направи в синхрон между настоящия президент Росен Плевнелиев и бъдещия – ген. Румен Радев.

Той коментира още, че навлизаме в зона на силна турбуленция и тепърва ще наблюдаваме последиците от случващото се в момента. Близнашки напомни и че правителството в момента си отива, без да е прокарало бюджета в НС.

"Основните политически сили побързаха да подхванат идеята за мажоритарен вот, това ще им донесе големи изненади на едни бъдещи избори", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

китаец

преди 7 години

До Този ли? Надявам се, че не си научил нищо от него.

23

пфу

преди 7 години

Искам да попитам защо всички чантаджии, свикнали да цуцат от страданието на народа, казват, че мажоритарния вот не бил добър? Снощи един говорител каза, че има 300 разновидности на мажоритарен вот. Ами ще изберем такъв от тези 300, че да е добре за народа, какво ме плашат разни сидери и псевдо-политици плямпала, че видите ли само две партии щели да влязат в парламента. Ще се направи така, че вота да е мажоритарен и да влязат повече партии, както в другите държави с мажоритарен вот.

22

Анонимен

преди 7 години

Гоше,гледай какво става надолу!Всички които са скъсани на изпит те възхваляват,дали стигаш до извода,че няма ненаказано добре!

fallback