Снимка: Bulgaria On Air

Новият десен политически проект, който ДСБ ще създаде, ще бъде формиран от знакови личности от бизнеса, културата, образованието, науката и всички сфери на обществото. Това издаде тъмносиният депутат  Вили Лилков в предаването "България сутрин" на Bulgaria On Air.

Той потвърди, че ДСБ започва осъществяването на проекта със заседание на Националното съвещание на партията в края на месеца. Новата формация ще бъде независима от останалите партии в Реформаторския блок.

Лилков обясни и че бъдещият десен проект не трябва да се разглежда като търсене на нови партии вдясно, а като отваряне към гражданското общество. ДСБ щяло да е ядрото към което да се привлекат качествените хора от различните сфери, които ще легитимират новия прокт.

Още по темата

"Започнахме осъществяването на този проект още в началото на годината, когато направихме национално събрание и когато приключи процесът по преструктурирането на ДСБ. Имаше един продължителен период от около 3-4 месеца, в който ние преобразувахме нашите структури, променихме нашия устав и започнахме да изграждаме, така наречените тематични клубове в ДСБ с цел отваряне към гражданското общество", обясни Лилков.

Той допълни, че в устава на тъмносините има предвидено създаването на силни Граждански съвети по места, които да бъдат партньори на ДСБ в бъдеще. "Сега ще усилим този процес", поясни още Лилков.

Той коментира и представянето на Трайчо Трайков на президентските избори. Според него той определено е бил припознат като десния кандидат по отношение на позициите, които взе и начина, по който ги отстояваше.

"Доволен съм от резултата на Реформаторите, тъй като в известен смисъл като проценти РБ постигна това, което и на парламентарните избори, въпреки че не успяхме да съберем максимума гласове. Имаме някъде около 60 000 гласа по-малко от парламентарните избори през 2014 г.", пресметна още депутатът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase