Снимка: Булфото
fallback

Слави Трифонов също упражни правото си на глас на президентския вот и реферндума. Той пусна бюлетината си в столичното 36 СОУ "Максим Горки".

Водещият коментира въпросите на третото национално допитване, което бе инициирано от него и екипа му и най-вече критиките, които има към предложения изцяло мажоритарен вот.

Според Слави Трифонов притесненията са неоснователни и той даде пример с Франция и Англия.

"По отношение на двупартийната система - във Франция има 12 партии и 30 независими депутати. Там системата е мажоритарна в два тура. В Англия също е така и има осем партии", коментира Трифонов.

"Страховете на политолозите са необосновани. Според мен те са хора, които се изказват в услуга на някой друг, обикновено на политическата класа", каза още той.

А ето кои са и трите въпроса, на които България отговаря днес:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

3. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Анонимен

преди 7 години

Ни музикант , ни политик ! Що е то ?

70

Слави мамят ни.

преди 7 години

Много измами има защото изборните комисии са изцяло герберски и манипулират здраво. Особено когато пускаш само за Референдума и се оказва че без да искат от комисията те дописват и в списъка за президент. От Там следват доста измами и манипулации. Това е за община Долна Митрополия.

69

Човек

преди 7 години

Гласува се за партии, а не за хора!!!Партията, представя програма и избира тези които да я изпълнят. Когато програмата не се изпълни партята губи власт и друга партия се опитва да изпълни своята програма. Мажоритарното гласуване е гласуване за говореща глава и привтлива физиономия. Вие и сега гласувате мажоритарно, особено от как бащицата е на власт. Липсата на политическа култура е част от плана за концентриране на благата в малко клоичество частни ръце. Мислете с главите си, поне малко.

fallback