Снимка: ВМА
fallback

Премиерът Бойко Борисов избра да бъде с лекарите на днешния Ден на народните будители. Той присъства на откриването на нова клиника по нефрология във Военно-медицинска академия.

"Честит ден на будителите, защото освен че лекувате, вие и обучавате. По-точната дума е светци, защото като ги лекувате и ги връщате на семействата им, е голямо геройство всеки ден", обърна се министър-председателят към медиците.

Той им пожела да са живи и здрави и предложи, ако може да се обучават и по 20 военни лекари.

"Защото светът е много тежък, виждате какви чудеса стават и когато си има и пагон, освен знанията, всичко е по-бързо и дисциплинирано", каза той, цитиран от пресцентъра на ВМА.

Oще по темата

Борисов обясни, че за две минути в понеделник с началника на Генералния щаб са изкарали 250 военни да издирват 34-годишния програмист Мирослав Късовски.

"Стискам му палци, дано го намерят, а тук ще го оправят", каза Борисов, цитиран от "24 часа".

Премиерът нарече новата клиника по нефрология "прекрасна". В нея работят 18 души, а всяка стая била оборудвана с климатик и LED телевизор.

Борисов съобщи, че на 1 декември ВМА ще има вов скенер за диагностика. На събитието бяха дошли и българи от Босилеград, които похвалиха болницата, а кметът на града целуна ръка на Борисов.

От години медицинските специалисти на ВМА преглеждат безплатно нашите сънародници оттам, а те, в знак на признателност, всяка година организират Ден на благодарността, припомниха от Академията.

"Благодаря ви, братя и сестри. Благодаря на генерал Петров, на премиера Борисов, който още като кмет на София ни насочи към ВМА и оттогава стотици хора се лекуват тук", каза кметът Владимир Захариев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

дядо Йоцо

преди 7 години

борисов проверява дали ще му трябват пръстови отпечатъци при постъпването му в болница. Защото след избоорите ще получи инсулт!

51

Анонимен

преди 7 години

ПОЖЕЛАВАМЕ НА ВСИЧКИ ГЕРБАРИ ДА СЕ ЛЕКУВАТ В НОВАТА КЛИНИКА.

50

Анонимен

преди 7 години

ПРЕДИЗБОРНИ МУТРЕНСКИ ЛАКЪРДИИ. И ДОКОГА ЕДИН НЕОБРАЗОВАН И *** ЧОВЕК КАТО БОКО ТИКВАТА, ЩЕ ДАВА МНЕНИЕ ЗА РАБОТАТА И КАЧЕСТВАТА НА ИНТЕЛИГЕНТНИ И ОБРАЗОВАНИ ХОРА. И КАКВО ВСЪЩНОСТ КАЗВА, НИЩО, АБСОЛЮТНО НИЩО. ДА АМА ВИЖТЕ ГИ ГЕРБРСКИТЕ *** - ЧАК СЕ ПОДМОКРЯТ ОТ КЕФ, ***

fallback