Снимка: Reuters
fallback

Премиерът Бойко Борисов заяви, че винаги е работил прекрасно с държавния глава Росен Плевнелиев – и в качеството му на регионален министър, и като президент.

"Няма нито един спор, който да не сме решили или тема, по която да не сме се разбрали", коментира Борисов задочния им разговор, който премиерът започна, като обяви как е назначавал министри в първия си кабинет.

Предложенията за постовете тогава идвали от различни браншови организации, сред които и КРИБ.

Той посочи обаче, че е казал истината за назначенията, защото от кмет на София е трябвало да определи "16 министри, 50-60 зам.-министри, шефове на агенции и какви ли не още и то след провала на "Тройната коалиция".

"Така сме се подредили тогава и аз не съм го крил", каза Борисов и допълни, че тези, които не са си вършили работата, са били отстранени.

Плевнелиев пък, като добър министър, е бил издигнат за държавен глава от ГЕРБ.

Премиерът посочи още, че се надява да продължи да работи добре с Росен Плевнелиев.

Вчера държавният глава обяви, че е готов да дава пълен отчет за всяко свое действие и решение със съответните доказателства.

"Не съм съгласен българската правосъдна система да бъде сведена до дебата две каки, които си говорят. Не съм съгласен и с начина, по който се правят правителствата в България, да бъде сведен до двама батковци, които си говорят. Ако това е така, означава, че задкулисието в България тотално е победило. Не съм част от това задкулисие и никога не съм бил", коментира президентът пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 7 години

Работата е ясна, царя е гол!

41

X,Y,Z

преди 7 години

Някой учудили се че работодателите дърпат конците на Боко,Серго,Доганчо,Костоффф,Царя и други крадци на прехода!!!!!!!!!!!!!!!!!

40

ognyanz

преди 7 години

И какво излезе от т.н. борба на ГЕРБ и пишман-реформаторите със "задкулисието"? Като не е Делян Пеевски, ще е Иво Прокопиев, който предложил половината министри в първия кабинет на ГЕРБ. Все някой трябва да им дърпа конците на продажниците.

fallback