Снимка: Dnes.bg
fallback

Крайно време е правителството да организира широк дебат за ползите и щетите от Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада и Европейския съюз – СЕТА, смятат депутатите от АБВ.

Oще по темата

Според тях, въпреки че парламентът трябва да ратифицира споразумението, може да се окаже, че той е в позицията само на гумения печат, защото вчера Министерския съвет одобри СЕТА с единственото условие Канада да премахне визите.

Георги Кючуков от партията на Първанов коментира, че условията за нас в споразумението са като размяната на кон за кокошка, а "дори и кокошката е излетяла", защото е въпрос на време визите да отпаднат, след като ЕС предупреди, че ще предприеме реципрочни действия спрямо Канада и САЩ, ако не отменят ограниченията за България и Румъния.

Според него има доста сериозни заплахи за нас в СЕТА, а твърде малко хора са чели споразумението, което е от 1500 страници.

То засяга всички ни, защото е свързано с много сфери, като се започне от икономиката и се свърши с обществените услуги, коментира Кючуков.

Според него не само белгийската област Валония има негативно отношение към СЕТА, а по време на преговорите доста страни са имали претенции.

Гърция поиска да се изключи защитената марка Фета, Унгария постави въпроса за ГМО, Австрия също, а ние само за визите, коментира Кючуков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 7 години

Бааа маааму, сичкото руско *** прочело условията на споразумението...хахаха

21

Втрещен

преди 7 години

Кой мисли за България и народа й?Не знам какъв човек трябва да си за да се съгласиш на тези условия...

20

Анонимен

преди 7 години

ДВЕ ЯБЪЛКИ - КИЛО. КРАСИВИ, БЕЗ ЧЕРВЕИ, ГЛАДКИ И ЕДНАКВИ.КЮСТЕНДИЛСКИТЕ ЩЕ УВЯХНАТ, КОЙ ЩЕ ГИ КУПУВА ПО 10 ЦЕНТА ПАРЧЕТО.

fallback